Ladislav Kamenický: Dovoľte sa mi zasmiať

Matovič sa dnes chválil, že slovenský dlh vraj klesol a že dal dôchodcom viac ako SMER – SD. Dovoľte mi zareagovať na Matovičove bludy z dnešnej relácie Na telo:

1. Podľa Matoviča slovenský dlh klesol. Ak dlh vo výške 57,8 % HDP (63,4 mld. eur) je menej ako 48 % (45 mld. eur) počas vlády Smeru, tak tu niekto nevie počítať. Verejný dlh za Matoviča a Hegera stúpol o 18,1 mld. eur! To sú fakt počty hodné „ministra financií“ Matoviča. A vraj používa kalkulačku.

2. Matovič sa ďalej chválil, že dal dôchodcom viac ako Smer-SSD. Tak si to teda pripomeňme. Bol to práve Matovič, ktorý sľuboval, že po voľbách nesiahne na sociálne opatrenia Smeru. A čo Matovič spravil, keď sa stal predsedom vlády?

– Zrušil riadny 13. dôchodok a pripravil dôchodcov celkovo o 280 mil. eur.

– Zrušil zastropovanie veku odchodu do dôchodku (presne kvôli zvyšovaniu veku odchodu do dôchodku sú dnes protesty v Paríži).

– Zrušil obedy zadarmo a 100 eur pre prváčikov, okradol o to rodiny a pred voľbami ich populisticky vrátil späť.

– Na enormnom zdražovaní Matovič vybral v roku 2022 o 1,55 mld. eur viac a dôchodcom nadelil pri dvojcifernej inflácii mizerných 1,3 %, a takto ich pripravil o 10 % kúpnej sily ich dôchodku!

– Za Matoviča sa podľa informácií Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) až 180 tisíc dôchodcov prepadlo do pásma chudoby.

– Keď JDS žiadala v roku najväčšieho zdražovania mimoriadnu valorizáciu dôchodkov, Matovič im ukázal „figu borovú“.

Atď., atď., atď…….

3. Matovič vyčítal Šimečkovi, že pri jeho vysokom plate nechápe problémy ľudí. To môže byť síce pravda, ale keď to hovorí Matovič, ktorý vlastní viacero nehnuteľností v Trnave a za každé voľby ním „OĽaNO dostalo milióny eur, tak to vyznieva farizejsky.

Ak je teda podľa Matoviča kritérium výška príjmu, tak Matovič nemôže mať šajnu o tom, ako žijú ľudia z 380-400 eurového dôchodku.

A to Matovič dokazoval aj počas celého jeho „vládnutia“.

(Status na FB 23. apríla 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 155 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter