Ako schytal Naď od Kmeca a spojenec to vidí!

Nevymýšľajte drevené želiezko, svetový poriadok je tu raz a navždy. Na večné časy a nikdy inak!

Kto ho naruší, ten spácha samovraždu.

Toto sú dve posolstvá z tej slávnej besedy zahraničnopolitických expertov (PS, Saska a Hlas) na pôde  jednej neziskovky v Trnave, kde sa expertovi Pellegriniho strany Kmecovi podarilo odkopať.

Možno si po rokoch prečítame v novom dieli stať o nových hrobároch slovenskej politiky od Rada Baťa. Ten je čerstvou akvizíciou Pellegriniho a určite sa chytil za hlavu. Predpokladám, že zvolal mozgový trust a rýchlo vymýšľali stratégiu, ako von z tejto šlamastiky. Lebo nie, žeby s expertom Kmecom nesúhlasili, samozrejme, že je to tak! Samozrejme, v súčasnej dobe nie je platný princíp národnej suverenity, samozrejme, že suverénna politika už v čase globalizácie neexistuje. „Žiadna krajina nie je suverénna,“ ako povedal Kmec. Lenže sme pred voľbami. Politický génius (ako ho Baťo nazval vo svojej knižke Hrobári slovenskej politiky) Fico okamžite vyrazí do útoku, aby prevzal od Hlasu stratené ovečky. Veď zo všetkých prieskumov vychádza, že pre voličov Hlasu je druhou voľbou Smer. Treba konať, kým nebude neskoro! A tak sa po nahranom videu mladej sociálnej demokratky Zuzany Plevíkovej strhla ofenzíva. Najprv jej tzv. komentátori naložili, že vytrháva z kontextu. Lenže to je ľahko overiteľné, a tak tí, ktorí by nikdy Pellegriniho nevolili, sa pokúsili zabrániť odlivu voličov ešte inak. Dali sa vysvetľovať, že na tej debate neodznelo, žeby sa Hlas chystal do koalície s PS a Saskou. Tí traja experti sa iba zhodli, že ich programy sú na 95 percent zhodné – a to predsa nie je to isté! Úsmevný záver tzv. komentátorov mi pripomenul, ako si Pellegrini notoval pred vysielaním v Markíze s Budajom a zhodli sa, že voliči sú dezoláti, mikrofón to zachytil a tzv. komentátori „vysvetlili“, ako to Pellegrini myslel. Nie, žeby to nebola pravda, len sa zbytočne odkopal. Dezoláti určite pochopili:)

Kresba: Ľubomír Kotrha

Podstatné posolstvo experta Kmeca si však treba pamätať: „Žiadna krajina nie je suverénna.“ Možno voči tomu namietať, keď je to overiteľný fakt? Tade cesta nevedie, ale ovce sú ovce, Fico číha a konať treba. A tak Kmec vyrazil do útoku v protiSmere efektívnejším spôsobom. Udrel proti Naďovi. S jeho 77-percentnou nedôverou u verejnosti je to hra na istotu, ale tu sa zabili jednou ranou dve muchy a tá druhá je podstatná. Naď schytal za nezabezpečenú úlohu, ktorú dostal od USA! Letisko na Sliači. Naď sa po útoku, že má bordel v rezorte, drzo bránil, no od Kmeca prišla ešte bolestivejšia odpoveď. „Ja sa však nepýtam, či priletia stíhačky! Ja sa pýtam, v akom stave bude letisko Sliač a či budú slovenské vzdušné sily schopné strážiť si vzdušný priestor vlastnými silami a prostriedkami. Alebo bude treba zase prosiť spojencov, aby v niečom ,pomohli‘, lebo pán Naď a jeho tím prípravu odflákli a nestihli?“ pýta sa Kmec.

Vynikajúci marketing! Ľudom nenávidený Naď utŕžil a spojenec spozornel. Vidí, že môže siahnuť po lepšom riešení, ako je tento síce poslušný, ale v podstate nespoľahlivý sluha.

Ale prečo toho Kmeca oficiálne stiahli z funkcie tajomníka?

(Celkovo 1 153 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter