Vlastenci alebo farizeji?

Farizeji z OĽANO na čele s Richardom Vašečkom sa rozhodli, že nás ochránia od nakupovania a umožnia nám v nedeľu sedieť doma. Zatvoriť obchody a basta! Áno, na prvé počutie to všetkým nám, ktorí nevnímame predavačky ako roboty, ale ako ľudí, ktorí sú aj v nedele odtrhnutí od rodiny, pripadá ako dobrý nápad. Zakážme obchodom, aby si robili biznis po celý týždeň, odkážme im, že v nedeľu si odpočinú peňaženky obyvateľov Slovenska.

Naozaj by to mohol byť dobrý nápad, lebo veď kto už len chce chodiť do práce každý deň, či sviatok alebo piatok? Ale práve pri sviatkoch bol pes zakopaný. Títo vašečkovci síce naoko chceli zatvoriť takmer všetky nedele počas roka, ale zároveň do svojej legislatívy prepašovali niečo, čo nás len utvrdzuje v presvedčení, že títo farizeji nikdy neboli skutoční vlastenci. Navrhli totiž, že ak bude zatvorených takmer 50 nedelí, tak štyri sviatky, nech by pripadli na akýkoľvek deň v týždni, ponúknu otvorené brány nakupujúcim. A čuduj sa svete, farizeji nesiahli napríklad na dva cirkevné a dva vlastenecké sviatky, aby vyvážili rôznorodosť Slovenska. Prekážajú im práve typicky ľavicové sviatky, a to konkrétne Sviatok práce, Deň víťazstva nad fašizmom, Slovenské národné povstanie a Deň Ústavy SR. Čiže 1. máj, 8. máj, 29. august a 1. september. Prečo sa to nevzťahuje na Sviatok sv. Cyrila a Metoda či Sedembolestnej Panny Márie alebo na Deň študentstva (17. november)?

Oni si totiž nevážia slovenskú štátnosť, vlastenecké cítenie našich predkov a vôbec im nezáleží na pracujúcich, ktorí musia pracovať dokonca aj v nedeľu. A farizejsky sa skrývajú za nedele, len aby skomplikovali nespokojným Slovákom možnosť práve počas štátnych sviatkov svojimi protestnými zhromaždeniami pripomínať ústavnosť, právny a sociálny štát a upozorňovať na to, ako rozpadnutá vláda nezvláda svoje povinnosti.

Ilustrácia: Openclipart, úprava na titulke Slovo

(Celkovo 715 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter