Bol to atentát? A kde je mŕtvola?

Od pätnásteho mája, kedy mal Robert Fico zomrieť, sledujeme zaujímavý seriál. V prvej chvíli po streľbe je opozícia v šoku, a tak sa prejaví úplne ľudsky. Šimečka povie, že toto sa nikdy nemalo stať a navrhuje sto dní pokoja zbraní. Danko vykopáva vojnovú sekeru a chce svojho priateľa Roberta pomstiť. Atentátnik a oblastný básnik Cintula je okamžite spájaný s Maticou slovenskou a Slovenskými brancami, správa obletí svet a v tej chvíli je pozornému čitateľovi jasné, že niekto chce zametať stopy. Lebo fotografia oblastného básnika a potencionálneho vraha Cintulu s plagátom Demokratov na protivládnom mítingu je akosi pozametaná pod koberec. Ale je tu, možno si ju vygúgliť.

Propaganda nespí, naopak, takmer okamžite „upozadí“ volanie po zmieri. Lebo veď kto vyvolal Cintulovu nenávisť? Predsa obeť atentátu. Tak si asi za to môže, nie? A tak sa ľudská spolupatričnosť s ťažko zraneným premiérom Slovenskej republiky začne lámať. A celý atentát spochybňovať. Bol vôbec? Nepomôžu ani svedectvá lekárov od lôžka pacienta, verejný priestor má protivládna mediálna svorka pod kontrolou. Premiér žije a Cintula je vo väzbe, čaká ho súd a vyšetrovatelia zbierajú dôkazy. Premiér v rozhlasových Sobotných dialógoch naznačí, že stopy vedú k opozícii a možno ešte ďalej. Odkiaľ to vie?! My, verejnosť, zatiaľ môžeme usudzovať len z verejne dostupných zdrojov. Tá fotografia Cintulu s tzv. Demokratmi sa vymazať nedá… Ale strach, ktorý zachvátil protivládne médiá, je badateľný. A tak treba konať. Napríklad objednať si prieskum na mieru (ako avizuje novovzniknutá agentúra svoju ponuku).

Tú agentúru na mieru si založil skrachovaný štátny tajomník skrachovaných vlád (Matovič, Heger, Ódor) Klus tú a začal skúmať, či je zem guľatá. Všetci, čo sa zadúšali rehotom a opovrhnutím k Lukášovi Machalovi, jeho závery bez záchvevu zdravého rozumu preberajú ako relevantnú záležitosť. Takto sa dá interpretovať Klusov prieskum, v ktorom respondentom ten veľavravný Klus položil otázku, či bol atentát na Roberta Fica zinscenovaný a vyšlo mu pekné číslo, že si to myslí každý siedmy Slovák. Veď aj o guľatosti Zeme sa dá pochybovať…

Mnohí radia premiérovi ukázať pozašívané brucho, mohol by prípadne sken čriev alebo aj stolicu, ale nebude to málo, Antone Pavloviči?

Čo si myslia respondenti nie je až také zaujímavé, pozoruhodné je, že sa živí premyslená predstava. Lebo čo, ak stopy tohto teroristického činu povedú do skrytých zákutí? Dopredu treba spochybniť samú podstatu atentátu. Teda – bol vôbec? A kde je mŕtvola?

Už sme sa dozvedeli, že prokurátorka Generálnej prokuratúry podľa Najvyššieho súdu nadhodnotila útok, keď ho nazvala teroristickým, vychádzala z Cintulovho listu manželke, že on proti osobe Roberta Fica nič nemá, iba chcel zbaviť Slovensko zla. Najvyšší súd si myslí, že to nebol útok na vládu, ale na osobu, a preto útok prekvalifikoval. Útok na jednotlivca, ktorý je zhodou okolností podruha miliónom slovenských občanov vyslaný plniť funkciu predsedu vlády. Takže – ak sa aj v budúcnosti niekomu bude zdať, že zvolený človek je zlo, netreba ho nenávidieť, iba ho zastreliť a bude pokoj. Voľby ponecháme, lebo to vyzerá pekne a ľudia majú pocit akejsi slobody, no pri dobrej motivácii sa každá voľba dá zmeniť jednoducho. Atentátom. Ktorý, ak sa podarí, zmení celý politický život v krajine. Ak toto nie je teroristický čin, tak potom čo? Klus by mohol spraviť novú anketu.

(Celkovo 49 pozretí, 49 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter