Vladimír Manda: Ukrajinci nebojujú za Európu, ale za záujmy USA

V. Zalužnyj na otázku novinára: „Kedy Ukrajina povolá do armády pol milióna žien“ odpovedal, že má na to báječnú odpoveď. Ak to bude nutné, pre záchranu Európy pred vojnou, tak ich povolajú do armády!

Toto sa ťažko aj komentuje. Propagandou vymyslená idea, že Ukrajinci bojujú za Európu, a nie záujmy USA, sa tu vyjavuje v nečakane zvrátenej ochote predstaviteľov Ukrajiny obetovať vo vojne s Ruskom, pre záujmy USA, nielen svojich mužov, ale aj ženy, a to vraj pre pokojný život Európy.

Kde sú tie časy, keď sa tvrdilo, že Ukrajina bojuje za svoju slobodu! Dnes už toto heslo na základe frontových udalostí akosi zaniklo, a tak sa vyťahuje heslo nové, ktoré ma zapôsobiť predovšetkým na Európu – že Ukrajinci nebojujú za svoju slobodu, ale za mierový život Európy.

Neviem, ako to dopadne s povolávaním ukrajinských žien do armády, ale na základe mnohých videí, kde sa Ukrajinky tvrdo stavajú na obranu svojich mužov a synov pred odvodovými komisiami, ktoré ich všade naháňajú, mám taký pocit, že s tým povolávaním žien do armády to na Ukrajine nebude také jednoduché.

(Status na FB 17. októbra 2024, titulok SLOVO)

(Celkovo 49 pozretí, 49 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter