Roman Laml: Vtipnejší vyhráva – Šeliga ako legislatívec!

Opakovaná novelizácia novelizovaného trestného zákona skutočne nie je dobrou vizitkou koalície a kritika je v tomto smere oprávnená. Opoziční politici by ale nemali mať selektívnu pamäť a zabúdať na svoje maslo na hlave. Jeden z produktov skrachovanej Kiskovej stajne Juraj Šeliga sa sarkasticky ponúkol: „Ak potrebujete pomôcť napísať legislatívne znenie, pokojne sa ozvite…“ Lenže to už to bolo a Šeliga ako legislatívec totálne narazil.

Juraj Šeliga bol v roku 2021 spolu z ďalšími unikátmi bývalej koalície medzi predkladateľmi zákona o odobratí nezaslúžených benefitov predstaviteľom komunistického režimu. Napriek námietkam nielen odborníkov, ale napríklad aj policajných odborárov, verejného ochrancu ľudských práv, ale dokonca aj ministerstva vnútra bývalá koalícia tento zákon bez problémov prijala a prezidentka ho (s výhradami?) podpísala.

Skupina poslancov zo Smeru ho napadla na Ústavnom súde SR, ktorý realizáciu tohto zákona pozastavil a napokon zákon úplne zrušil. Samozrejme, že nikto z iniciátorov tohto právneho paškvilu, ani z hlasujúcich poslancov a nedajbože ani z podporujúcich novinárov, si nepriznal nejaké pochybenie a nevyjadril sa k tomuto legislatívnemu zlyhaniu. To, že Ústavný súd SR zrušil celý ich zákon, ich vôbec nevyrušilo, akoby práve to nebolo tým názorným a nespochybniteľným príkladom ich nekompetentnosti. Naopak, ďalej rozdávajú svoje nevyžiadané rady na všetky strany a dokonca (ako v tomto prípade) Juraj Šeliga ponúkajú svoju pomoc v legislatívnej oblasti.

Tu je potrebné pripomenúť, že napriek výhradám EK novelizácia trestného zákona cez Ústavný súd SR prešla, ním koncipovaný zákon ale nie. Takže, kto je tu amatér…?

(Status na FB 26. júla 2024)

(Celkovo 200 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter