Katarína Roth Neveďalová: Prezidentka má Slovensko obhajovať, nie ho kritizovať! (II.)

Chce prezidentka izolovať vlastnú krajinu, čo hraničí s vlastizradou alebo nastala chyba v preklade?  

Inak sa nedá chápať varovanie našej prezidentky, že Slovensko sa čoskoro stane „problémovým deckom” pre EÚ, podobne ako Maďarsko. Okrem „citlivého vnímania” tak začína varovať a naznačovať potrebu zásahu voči vlastnej krajine.

Keďže vieme, že prezidentka nevie po anglicky, možno jej slová v rozhovore zle preložil niektorý z horlivých poradcov. Alebo sa s Pavlom dohodli, že úplne rozložia V4 a budú spolu vládnuť v Česku. To by mohlo byť ešte aké-také vhodné vysvetlenie.

Za domnelé porušovanie práv má totiž Maďarsko a Poľsko veľký problém a obmedzené aj čerpanie eurofondov a peňazí z Plánu obnovy. Ďalší trest, o ktorom sa diskutuje, je aj odobratie predsedníctva týmto krajinám a ktovie čo ešte.

Upozorňovať teda na potenciálne, domnelé problémy vo svojej vlastnej krajine, ktorej vládne a plánuje pokračovať ďalších 6 rokov, je teda riadne silná káva. Ak je jej cieľom izolovať Slovensko na medzinárodnej scéne, vymýšľať si a chodiť vyplakávať, tak by sa mala prezidentka poriadne zamyslieť, komu tým pomáha.

Nemôže sa hrať na „šílene smutnú princeznu” a zároveň požadovať dôveru a hlasy voličov, ktorých uráža a čakať, že ju v zahraničí uznanlivo pohladkajú po hlave, objímu a vyjadria sústrasť, v akom prostredí to musí fungovať.

V zahraničí sa na nás akurát tak budú ešte viac „voziť“, smiať sa z nás a keď bude treba na nás zatlačiť, zbytočne im dávame ďalšie esá do rukáva. O chvíľu sa totiž začne znovu vyjednávanie spoločného európskeho rozpočtu, ktorý určí výšku eurofondov na projekty na Slovensku. Každá krajina si bude chcieť vyjednať čo najviac pre seba. Ale možno je cieľom všetky naše peniaze vyviezť za východné hranice.

(Status na FB 4. júna 2023, titulok SLOVO)

Článok v angličtine TU

(Celkovo 181 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Jedna odpoveď

  1. Komentár presne vystihuje deštruktívnu politiku Z. Čaputovej. Treba si však položiť otázku, či táto dáma nie je len hovorkyňou rozvetvenej siete médií, korporácií a spolkov s čudným pozadím, ktorá už doslova vlastní celé Slovensko a jeho obyvateľov a ktorá aj v prípade eventuálnej náhrady Z. Čaputovej vzdelanejšou, koncepčne inou a najmä proslovenskou osobnosťou bude naďalej schopná doma i v zahraničí efektívne presadzovať svoje záujmy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter