Artur Bekmatov: Odstrihnime GLOBSEC od štátnych financií

Za peniaze, ktoré štát v tomto volebnom období daroval mimovládke GLOBSEC, sme mohli zrekonštruovať 3 polikliniky, alebo 6 škôl, alebo opraviť 22 km ciest II. a III. triedy. Alebo zrekonštruovať 6 domovov pre seniorov či poskytnúť dotáciu 19 veľkým podnikom na zvýšené ceny energií a pomôcť tak udržať tisícky pracovných miest.

Miesto použitia 2,5 milióna eur na účely, ktoré by bežní ľudia skutočne cítili, ich štát dal na prejedenie partičke militaristických štváčov. Je to ďalší dôkaz toho, že peňazí je v tejto republike dosť, len sú nesprávne investované.

Podrobné sumy, koľko povyťahoval GLOBSEC zo štátu, si môžete prečítať v článku na našom webe.  

Nie som a priori proti financovaniu neziskoviek a mimovládok. Práve naopak. Chcem, aby peniaze, ktoré štát poskytuje niekoľkým elitárskym militaristom na luxusné hostiny, išli občianskym združeniam, ktoré uchovávajú kultúru, ktoré vedú mládež k športu, zachraňujú naše historické pamiatky či pomáhajú zdravotne znevýhodneným. To sú skutočné neziskovky s pridanou hodnotou.

Obávam sa však, že nech budete voliť hocikoho z veľkých hráčov, tak nikto z nich po voľbách GLOBSEC-u tento zdroj financií neprestrihne. Státisícové dotácie totiž tejto mimovládke posielali aj ministerstvo obrany pod vedením národniarov či ministerstvá zahraničia, financií a hospodárstva pod vedením sociálnych demokratov.

V hnutí Socialisti.sk však s tým nebudeme mať problém. Nikomu nič nedlhujeme. Všetky doteraz pridelené dotácie posunieme na hĺbkový audit a GLOBSEC, ani žiadna iná militaristická skupinka, už nedostane od nášho štátu ani euro. A všetky ušetrené prostriedky preinvestujeme do dôstojného života bežných ľudí.

(Status na FB 29. mája 2023)

(Celkovo 188 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Artur Bekmatov: Odstrihnime GLOBSEC od štátnych financií

  • 30. mája 2023 at 17:46
    Permalink

    Je to presná charakteristika štátneho financovania zradných monštier, s ktorými si nevedia rady ani politické strany, ktoré ich oprávnene kritizujú.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter