To nie je o Ficovi, to je o jeho voličoch

Prezidentka Slovenskej republiky zostavuje novú vládu. Po vyše troch rokoch provizórií je to úľava. Ruský Sputnik odstrelil Matoviča, Hegera zmietlo jeho bezvládie. Prezidentka mu dávala pohodlný čas spamätať sa, pokus nevyšiel. Takmer pol roka po povalení vlády prezidentka zostavovala nový kabinet bez účasti zástupcov zvolených politických strán. Pred zverejnením mien verejnosti si pozvala niektorých do svojho úradu, ktorému novinári hovoria tak po pioniersky „palác“. Pozývala výberovo. Vysvetlenie, že pozvanie nedostali všetci, lebo je prezidentka republiky urazená, nepatrí do politiky: je to hra na city, pokus zastrašiť voličov ich spoločenským ponížením – patríš k extrémistom!

Ilustrácia: Ľubomír Kotrha

Bývalý politik Smeru B. Zala vniesol do verejného priestoru názor, že Fico je rovnaký ako Matovič a všímam si, ako čulo sa názor ujal. Pellegrini ho opakuje pekne naHlas. O Fica však v tomto ponížení nejde, ten je predsa jasný, poľuje sa na jeho voličov, tých treba zneistiť. Ale zo strany poradcov prezidentky to môže byť trochu zlý kalkul: ak je pre 60 percent populácie Čaputová nedôveryhodná a z tých 40 percent občanov, ktorí jej vyslovujú dôveru, je určite presvedčených iba cca 19 percent, tak hrajú vabank. Majú síce žolíka – všetky hlásne trúby a „elity“, a teda určujú mediálnu mienku, lenže ak sa ten „extrém“ svojej nálepky nezľakne, tak to nemusí fungovať. Najhoršie môže dopadnúť Pellegrini, jeho hra na slušáka narazí na ešte väčšieho slušáka, ktorý navyše nebude mať politickú zodpovednosť – Ódora. Ale to už je budúcnosť a jeho voľba.

Počin Čaputovej nepozvať na rokovania o zložení dočasnej vlády zvoleného zástupcu demokratickej strany je veľmi zlý krok. Rozdelenie spoločnosti ešte horší. Studená občianska vojna ľahko prerastie do horúcej, veď už teraz to na sociálnych sieťach iskrí – a z oboch strán počujem to „zomri!“. Ak je hlava štátu nemúdra, musí byť múdry Robert Fico! Jeho voliči si to zaslúžia.

(Celkovo 1 035 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter