Katarína Roth Neveďalová: Princezná z pionierskeho paláca

Namiesto riešenia obrovskej štátnej krízy, keď nám už dochádzajú na Slovensku ministri, sa prezidentka Čaputová k tomu vyjadrí tak, že je dôležité, že sa práve zúčastňuje na dôležitej historickej udalosti. Inej krajiny, ktorá ani nie je v EÚ a je to monarchia.

Takýto koniec pracovného týždňa sme tu už dávno nemali. Kým sa ľudia pomaly presúvajú na predĺžený víkend, odstúpil už druhý minister za dva dni. Listom zo služobnej cesty.

Nelegitímny premiér, minister zdravotníctva a financií v jednej osobe vyhlásil, že máme krízu chaosu.

A pani prezidentka, ktorá má jediná skutočnú politickú zodpovednosť, tá nadšene hopká po Buckinghamskom paláci.

Nechcem byť zlá, ani krutá. Určite si nachystala nové šaty, ktorými chce ohúriť kráľa a zase budeme čítať, aký návrhár ju vystrojil a dúfam, že zahraničné médiá boli dostatočne informované, kto je skutočný prezident našej krajiny.

Aj keď je to korunovácia po 70 rokoch, všetkým je jasné, že tá ďalšia sa udeje oveľa skôr. Teraz je čas chovať sa ako suverénna štátnička a prezidentka zvrchovanej republiky, nie ako jedna z takmer 200 hláv štátov (ako sama povedala), na ktorých si už zajtra nikto ani nespomenie.

Ja viem, že asi všetky sme ako dievčatká chceli byť princezné, ale z toho sme snáď už vyrástli. A z paláca predsa vládne aj na Slovensku. Teda, ak jej to dovolia. A ak sa jej v pionierskom paláci nepáči, tak nech ho vráti pionierom.

(Status na FB 5. mája 2023)

(Celkovo 206 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter