Komu ide o Slovensko?

Keby sa RTVS chcela tváriť aspoň naoko, že je vyvážená a objektívna, mohla by urobiť reláciu s názvom „Komu ide o Slovensko?“. Formát by bol jednoduchý. Stačilo by pozvať predstaviteľa každej relevantnej politickej strany a poďho do otázok. Jedine by bolo potrebné najskôr vyriešiť, v akom pomere pozvať koaličných a opozičných politikov. To však v slovenských reáliách vyvoláva ďalšiu pochybnosť, že kto je skutočná opozícia a kto sa na ňu práve hrá… A tiež by dramaturgia takejto ostrosledovanej reality šou musela vyriešiť osobné animozity, hoci aj tie hrané, medzi lídrami jednotlivých strán, ako aj to, čo s politikom, ktorý je v stranách troch. Napríklad taký Ján Budaj, predseda neparlamentnej strany Zmena zdola. Inak aj člen predsedníctva OĽaNO, ktoré sa aktuálne tvári ako opozícia voči Hegerovým Demokratom, ku ktorým sa hlási aj samotný J. Budaj. Inak, aby dokázal svoju ekvilibristiku, tak stihol byť od začiatku roka aj lídrom Občiansko-demokratickej platformy.

Že ste sa v tom, milí potenciálni diváci, už stratili? Nevadí, pretože šoubiznis potrebuje takéto bizarnosti, lebo inak by nebolo o čom písať a v tomto prípade o čom diskutovať a v čom súťažiť. A ak by teda RTVS chcela ušetriť, keďže aktuálne rieši ešte stále svoje financovanie, pričom prechádza z platieb od verejnosti na napojenie na štátny rozpočet, čo sa inak ako poštátnenie verejnoprávneho média nazvať nedá, tak je J. Budaj skvelým príkladom na to, ako pozvať troch-štyroch hostí, a pritom zaplatiť vystúpenie iba jedného. O tom, že hravo dokáže zodpovedať akékoľvek kvízové otázky, niet pochýb, čo už dokázal napríklad svojím povestným vizionárskym vyhlásením, že medveď je vegetarián alebo tým, že bol vedomým agentom ŠTB, a tým bojoval proti minulému režimu.

Kresba: Ľubomír Kotrha

Ale politická scéna ponúka aj ďalších vynikajúcich respondentov do panoptika osobností. R. Sulík bol síce lídrom strany SaS, tá sa však pretransformovala na SASKU, a to predtým stihla vysloviť v parlamente nedôveru vláde, ktorej ešte predtým kryla vo všetkých prešľapoch chrbát a ak pri ňom spomíname chrbát, tak práve po ňom Sulík vyniesol do politiky I. Matoviča v roku 2010, s ktorým sa následne celé roky akože sporí a háda, len aby sa neriešili skutočné problémy Slovenska. A relácia „Komu ide o Slovensko?“ by veru prekvitala, dokonca by mohla byť uvádzaná ako denný seriál či dokonca seriál každodenný. A ten je tiež na Slovensku potrebný, keďže ľuďom nevychádzajú peniaze na ten chlieb náš každodenný, tak im zoštátnený vysielateľ ponúkne aspoň tú zábavu. Bolo by to veľmi veselé, keby to však zároveň nebolo aj tragicky skutočné…

(Celkovo 315 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter