Roman Laml: Prečo prezidentka Čaputová šíri klamstvo Matoviča?

Keď Igor Matovič začal označovať sám seba a svojich partnerov za tých jediných a správnych demokratov, bol to v podstate jeden z jeho marketingových ťahov, ktorý mal vo verejnosti vyvolať dojem o nedemokratickosti opozície. Tento spôsob sebavyzdvihovania si veľmi rýchlo osvojili aj jeho súputníci, ktorí týmito a podobnými falošnými tvrdeniami masírujú verejnú mienku.

V tomto smere je potrebné povedať, že podľa našej ústavy na Slovensku môžu legálne pôsobiť len demokratické politické strany a v prípade pochybnosti o ich charaktere sú právne nástroje na ukončenie ich činnosti. Tieto osočovania totiž v podstate nielenže spochybňujú podstatu nášho demokratického politického systému, ale aj podporujú tvrdenia putinovskej propagandy, ktorá spochybňuje demokratických charakter západných krajín. Preto je potrebné takéto politické vyhlásenia, bez navrhnutia, respektíve uskutočnenie ďalších právnych krokov, považovať za spoločensky škodlivý politický marketing.

Je preto nepochopiteľné, že tento pochybný naratív prevzala aj hlava štátu. Prezidentka Zuzana Čaputová počas spoločnej tlačovej konferencie s českým prezidentom Petrom Pavlom k otázke na možný povolebný vývoj na Slovensku povedala: „Našťastie si treba pozrieť aj to demokratické spektrum. Jeho jedinou slabou stránkou momentálne je, že je veľmi fragmentované.“ (čas 17:00) Nie je to pravda! Na Slovensku nie je fragmentované demokratické spektrum, ale pravicová časť nášho politického spektra! Túto skupinu strán nie je možné stotožňovať s „demokratickým spektrom“, čo prezidentka presne v duchu bludu Igora Matoviča robí a spochybňuje tak demokratickosť krajiny, na čele ktorej stojí!

(Status na FB 14. marca 2023)

(Celkovo 169 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter