Ivan David: Ukázka typického vystupování polských europoslanců v EP

Na Twiteru jsem narazil na ukázkové vystoupení typické pro současnost. Polská europoslankyně Anna Fotyga, členka zahraničního výboru a podvýboru pro obranu a bezpečnost, bývalá ministryně zahraničních věcí Polska a kancléřka polského prezidenta vystoupila s návrhem na definitivní likvidaci Ruska.

Argumentovala, že Rusko musí přestat existovat v dnešních hranicích, kolaps „agresivního impéria“ přinese nepopiratelné výhody demokratickým státům Evropy a Střední Asie. „Neexistují žádné suroviny jako ruský plyn, ropa, hliník, uhlí, uran, diamanty, obilí, dřevo, zlato atd. Všechny tyto zdroje patří jednotlivým národům žijícím na těchto územích.“ Navíc mezi těmito národy evidentně nejsou žádní Rusové.

Západ musí získat kontrolu nad ruským bohatstvím. Europoslankyně navrhla, aby se západní země zamyslely nad konceptem vytvoření „svobodných a nezávislých“ států na proruském území, jehož základem budou původní obyvatelé. A západní země se postarají o jejich blahobyt.

Je zajímavé, že Poláci si pamatují, jak v 17. století ovládli Rusko, ale zapomněli, že 123 let Polsko neexistovalo vůbec.

(Status na FB 31. januára 2023)

(Celkovo 157 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter