Spomienkové stretnutie pri hrobe Gustáva Husáka

Pri príležitosti 110. výročia narodenia Gustáva Husáka (Dúbravka, 10. januára 1913 – Bratislava, 18. novembra 1991) oblastná organizácia SZPB Bratislava v spolupráci s Klubom Nového slova a inštitútom ASA zorganizovala spomienkové stretnutie pri hrobe tohto významného dúbravského rodáka. Podujatie, na ktoré prišli aj zástupcovia Matice slovenskej a Slovensko-ruskej spoločnosti, otvoril predseda OblV SZPB Martin Krno. O osobné spomienky na stretnutia s dr. Husákom po druhej svetovej vojne sa podelila bývalá partizánka Anna Bergerová. Doc. Eduard Chmelár, historik, publicista a člen SZPB, vo svojom príhovore zdôraznil význam tohto najvýraznejšieho slovenského štátnika minulého storočia pre politický, sociálny a kultúrny rozvoj Slovenska. Vyzdvihol predovšetkým dlhodobý a neúnavný zápas G. Husáka o dosiahnutie rovnoprávneho postavenia Slovákov v česko-slovenskom štáte.

Niektorí z účastníkov spomienkového stretnutia na cintoríne v Bratislave-Dúbravke
10. januára 2023. Snímka: Ladislav Skrak

Na záver zhromaždenia poďakoval syn bývalého prezidenta ČSSR Ing. Vladimír Husák prítomným za účasť a prednesené slová. Po oficiálnej časti podujatia zostali na dúbravskom cintoríne ešte skupinky ľudí diskutujúce o nedávnej minulosti aj najnovšej súčasnosti.

Vladimír Husák (vpravo) v rozhovore s Annou Bergerovou. Snímka: Petr Švanda

Poznámka redakcie: 110. výročiu narodenie Gustáva Husáka je venované aj diskusné podujatie s názvom Gustáv Husák a dnešok, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 12. januára 2023.

(Celkovo 715 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter