Zničte ideologických nepriateľov!

Po streľbe mladého neonacistu na Zámockej ulici v Bratislave sa pozornosť pochopiteľne upriamila na zasiahnutých queer ľudí (neheterosexuálov). Podľa zverejneného manifestu však strelec za najväčšieho nepriateľa považoval Židov, resp. tzv. sionistickú okupačnú vládu (ZOG). Ide o klasickú konšpiráciu o tom, ako Židia ovládajú svet a usilujú sa o morálny rozklad spoločnosti.

Práve samotná existencia LGBTI+ komunity má byť jedným z nástrojov tohto snaženia. Pravdepodobne iba vďaka ľahšej vykonateľnosti si Juraj K. vybral za náhradný cieľ kaviareň Tepláreň. Rovnako ľutoval, že nemal viac nábojov. Otrasné!

Vnímame, že na queer ľudí na Slovensku útočí kadekto, frekvencia je vysoká. Niežeby neexistovali antisemitské prejavy, ale verejne činné osoby si ich v zásade nedovolia prezentovať, až na pár výnimiek z prostredia ĽSNS. Inak sú však pomerne časté, prežívajú po kuchyniach a mimo kamier, zväčša u staršej generácie.

Nedávno som si pri ceste vlakom vypočul od vedľa sediaceho sedemdesiatnika celú plejádu útokov na „židákov“, „chazajov“. Používal tie výrazy len tak, akoby hovoril o počasí.

Ani štyri desaťročia socializmu nevykorenilo tradičný konzervatívno-tisovský antisemitizmus. Samotný minulý režim mal v niektorých etapách s antisemitizmom problém, hoci napr. Sovietsky zväz bol v tom vo svojich začiatkoch pokrokový ešte i vtedy, keď sa stal antisemitizmus vo svete fakticky mainstreamom. To podnietilo aj deviáciu klasických predsudkov do formy nacistického výrazu „židoboľševizmus“.

Pri takýchto príležitostiach si vždy spomeniem na vlastný historický výskum. Išlo o obzvlášť pokútny prípad, keď sa na západnom Slovensku počas SNP sformovala lúpežná banda, ktorá pod vedením Pavla Myjavského okrádala Židov, ukrývajúcich sa po kopaniciach. Bolo to v čase, keď sa už vedelo o holokauste a prebiehala druhá vlna deportácií do vyhladzovacích táborov. Neštítili sa ani chladnokrvnej vraždy, lebo predsa „mŕtvi nesvedčia“.

Práve obdobie vojnového slovenského štátu „zabezpečilo“, že židovská komunita bola u nás totálne zdecimovaná. Napriek tomu antisemitizmus prežil a okrem staršej generácie bujnie aj v niektorých mladých ľuďoch z prostredia krajnej pravice, v posledných rokoch najmä v online priestore. Bratislavský strelec bol typickým príkladom.

Juraj K. samozrejme vnímal ako nepriateľov viaceré skupiny. Okrem Židov, queer komunity či politikov sa dočítame aj o jeho nenávisti k marxistom a komunistom, ako sa na správneho neonacistu patrí. Nie je to uňho natoľko dôležitý jav (vidieť to i na základe analýzy výskytu slov) ako napr. u Andersa Breivika, ale tam stojí: Zničte ideologických nepriateľov! Zamerajte sa na progresívnych aktivistov, na marxistov a komunistov, zacieľte sa na Antifu, na bielych zamestnancov protibielych organizácií.“

Nechýba ani „progresivizmus“, ďalšie obľúbené zaklínadlo mnohých našich politikov, vrátane ministra financií Igora Matoviča, ktorý blúzni o akýchsi progresívnych fašistoch: Šírite degenerované ideologické jedy myslenia komunizmu, marxizmu a progresivizmu medzi ostatnými, aby ste našim ľuďom vymyli mozgy, aby nenávideli svoju vlastnú rasu. Pre to musíte aj zomierať.“

Treba dodávať niečo navyše?

Autor je historik; text bol publikovaný v Bojovníku č. 21/2022.

Ilustračná snímka www.pixabay.com

(Celkovo 746 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter