Nákaza nenávisti sa šíri rýchlejšie ako mor a väčšina mlčí

Jediným hmatateľným výsledkom Matovičo-Hegerovej vlády za dva a pol roka jej pôsobenia  je výrazná polarizácia spoločnosti, rozdúchavanie vášní, rast nenávisti a extrémizmu na Slovensku.Prezidentka opakovane len vyzýva a apeluje, ale nič konkrétne pre zlepšenie života v spoločnosti nerobí.

Celá príčetná spoločnosť je oprávnene zhrozená z brutálnej vraždy dvoch nevinných mladých ľudí na Zámockej ulici v Bratislave pred reštauráciou Tepláreň. Je neskutočne pohoršujúce, ak sa k takejto tragédii vyjadruje Heger a ďalší politici, ktorí majú aj podľa Iniciatívy Inakosť krv na rukách a svoj nemalý podiel viny na tejto dvojnásobnej vražde. Toto je dôsledok vládneho pestovania nenávisti a intolerancie v celej spoločnosti.

Od volieb 2020 je evidentné vyvolávanie, až pestovanie nenávisti zo stany politikov vládnej koalície, čo sa osobitne prejavuje u psychopata Matoviča. Ten tituluje svojimi urážkami úplne všetkých, od idiota Sulíka, buzerantov, cez mafiu a zlodejov v opozícii. Uráža a dehonestuje prezidentku, židov, LGBTI, ľavičiarov, teraz i novinárov, úplne všetkých menovaných „treba dať dolu“! To sa týka každého, kto má iný názor, ako jeho tupé veličenstvo.

Spomeňme si tiež na rozpútavanie vášní, pokiaľ ide o donekonečna opakované pokusy o obmedzenie, či zákaz interrupcií náboženskej fanatičky Záborskej, či o otvorený boj proti LGBTI zo strany poslanca Tarabu a ďalších viac ako 40-tich poslancov NR SR. Mlčí  i väčšina poslancov a občanov v domnení, že jej sa to netýka, tak ako ožobračovanie ľudí vládou. Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách navrhovaný poslancami Gyimesim a Tarabom je tiež scestný a nerieši problém do dôsledkov. Pritom miesto rozdúchavania emócií stačilo upresniť dodržiavanie zákona o štátnych symboloch, ktorý rieši vyvesovanie vlajok. Na takýchto budovách nemajú byť totiž žiadne iné, ako slovenské vlajky a vlajky EÚ, to znamená nielen dúhové, ale ani vlajky iných štátov, ako Maďarska, USA a iných inštitúcií, či organizácií.

Ďalšiu skupinu nenávistných štváčov tvoria antikomunisti až zúriví rusofóbi ako Osuský, Dostál, Kremský, Klus, či aktívni podporovatelia vojny a vyvolávači nenávisti, nie proti Putinovi, ale všetkým Rusom, ako minister Naď a jemu podobní. Treba tiež jasne povedať, že takéto výčiny a pestovanie agresivity majú na svedomí mnohí ústavní činitelia. Aj prezidentka republiky Zuzana Čaputová, ktorá síce veci chápe, dôrazne ich odsudzuje, vyplakáva a lamentuje, ale nekoná, a teda situáciu nijako nezlepšuje.

Treba si i v tejto súvislosti pripomenúť nielen hroznú vraždu, ale i situáciu v spoločnosti, kde sa vyvoláva nevraživosť nielen voči LGBTI, ale i proti rôznym rasám a takmer všetkým menšinám. Je potrebné si to úprimne pomenovať, veď ide o našich spoluobčanov. Nenávisť sa prejavuje v značnej časti spoločnosti. Je to aj  národnostná a etnická nenávisť voči Maďarom, Rómom, dokonca niekedy i voči našim bratom Čechom, no a teraz je i každý človek ruskej či bieloruskej národnosti nepriateľom.

V rozpore s Ústavou SR sa tu zavádza náboženská ideológia do štátnych a verejných inštitúcií, pestuje sa klerikalizmus a náboženský fanatizmus, ktorý odsudzuje všetkých nekatolíkov, neveriacich a o ateistoch ani nehovoriac. Sú to podľa vládnych mesiášov neznabohovia, rozumej zlí ľudia, ktorých treba obmedzovať, či aspoň sa ich strániť. V takejto situácii dávame za ministra a štátneho tajomníka v rezorte školstva dvoch čelných predstaviteľov združenia katolíckych škôl. To títo páni zaťažení náboženskou ideológiou majú zabezpečiť rovnosť svetonázorovej orientácie detí, vyriešiť segregáciu a prehlbujúcu sa šikanu v školstve?

Náboženský fundamentalista Heger po nehode na Staromestskej ulici (zastávka MHD Zochova) vyzýva k boju proti alkoholu, ale on sám i teraz propaguje a v minulosti zarábal na predaji vodky a často koná ako pod vplyvom alkoholu. Teraz vyzýva k dodržiavaniu Ústavy SR, ktorú flagrantne porušuje, k vzájomnej úcte a ľudským právam, k pomoci slabým, či ochrane menšín. Oháňa sa láskou k blížnemu svojmu a hovorí ako z Biblie, ale tak, ako niektorí pedofili v sutanách, ju bežne porušuje.

Nenávisť, intolerancia k iným názorom, vulgarizmus, arogancia, verbálne napádanie a dokonca aj vyhrážky začínajú už v Národnej rade a vláde SR. Prenášajú sa cez sociálne siete a viaceré skorumpované médiá do celej spoločnosti. Táto nákaza sa tak šíri rýchlejšie ako kedysi mor, za čo zodpovedajú najmä politici, ale i mainstreamové média, spolu so školu a rodinou.

Hrubé pokrytectvo, faloš a farizejstvo je to, čo nám predvádzajú Heger, Matovič a mnohí ďalší politici. Práve politici stavajú medzi ľudí múry, a to oveľa väčšie, ako bol ten berlínsky. Treba odsúdiť nielen to, čo sa stalo, ale i to, čo bolo toho príčinou. Tolerancia, spolupráca, rovnosť, rešpekt, či spravodlivosť sú na Slovensku, žiaľ, len prázdne slová. Kedy sa spamätáme, ak nie teraz?

Úvodná ilustrácia www.pixabay.com

(Celkovo 485 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter