Voda v koši

Sľuby koalície sú ako voda v koši a na dôchodcov doslova kašlú.

Pre doplnenie obrazu o pomoci vlády dôchodcom si dovolím uviesť zopár poznámok. Začnem však bulvárnym denníkom Nový Čas, ktorý tak ako niektoré ďalšie skorumpované médiá, vypotil výsmešný titulok – Skvelá správa pre dôchodcov, kde chváli vládu za pomoc seniorom. Každý pritom musí vedieť, že nejde o skvelú správu, ale o žobračenku, ani o 14. dôchodok, ale o mizernú sociálnu dávku! Jej výška bude od 35 do 210 €. Priemerne si dôchodcovia za to môžu kúpiť stravu na jeden alebo až tri dni, no nepostačí im to ani na mesačné nájomné, ani na energie, ani na lieky.

Zaujímavé je, že vláda už rozhodla o 500 €, ktoré dostanú státisíce štátnych a verejných zamestnancov, čo im samozrejme nezávidím, ale dôchodcom vládne „kreatúry“ predhadzujú omrvinky v priemernej výške okolo 125 €. Tá istá vláda zvýšila vybraným skupinám pracovníkov mzdy o 10 až 25 %, no dôchodky sa pri priemernej 10-percentnej inflácii v tomto roku zvýšili o úbohých 1,3 %. Veď načo aj, keď pre koalíciu sú seniori príťažou a keď nevytvárajú nové hodnoty, tak môžu živoriť!

Po vyhlásení Matoviča, ale i ministra Krajniaka v Národnej (z)rade neprešli návrhy na jednorazový dôchodok vo výške 515 €, či 300 € mesačne na rodinu cez energetické šeky. Seniori sa, žiaľ, dočkajú skôr smrti, ako pomoci od tejto nekompetentnej vlády hochštaplerov. Mali by sa preto aj oni pobiť za svojich osem oprávnených požiadaviek vyjadrených v petícii Jednoty dôchodcov Slovenska!

Nuž a ešte jedna poznámka. Mám pre vládu skvelý návrh, bolo by fajn poslať tieto žobračenky, rozumej príspevky pre dôchodcov, „našej milovanej“ vláde a platy ministrov a poslancov poslať dôchodcom! To len, aby si vyskúšali vládni papaláši, ako sa žije dôchodcom na Slovensku.

Ilustračná snímka: www.pixabay.com

(Celkovo 160 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter