Juraj Blanár: Jeseň sa začala a ľudia mrznú

O tom, že príde ťažká jeseň, musela vládna koalícia vedieť. A o zime radšej ani nehovorím. A to, že v tomto ročnom období sa začína na celom území nášho Slovenska vykurovacia sezóna, museli takisto vedieť. V súvislosti s týmto ochladením klesá aj teplota v medziľudských vzťahoch, pretože táto koalícia šíri nesváry medzi ľuďmi. Namiesto toho, aby táto koalícia išla kade ľahšie, prináša len hádky. Akoby to matovičovcom vyhovovalo, že sa ľudia hádajú naprieč rodinami, so susedmi, v práci. Jedni sú za tých, ďalší za tamtých, ale za tých, ktorých volili vo februári 2020, už nie je nikto.

Ochladilo sa však na celom území Slovenska a brutálne cenové výmery na vykurovanie donútili inštitúcie konať. Vládna koalícia odporúča šetriť. Slovákom je jasné, že im koalícia nepomôže. Ak premiér Heger vyhlasuje, ako sa o národ postará, tak sa skôr začínam báť, čo zase vymyslí, spacká a prekrúti. No teplo z toho nebude. A tak už v týchto dňoch mnohí školáci mrznú vo svojich triedach. Trasú sa od zimy (a to ešte nie sú mrazy), pretože sa u nich nekúri a oni musia sedieť celé hodiny takmer bez pohybu. Ani keby sa prechádzali celé vyučovanie, ani tak by im to nevyriešilo energetickú situáciu. Od prechladnutia k ešte horším zdravotným stavom to už nie je ďaleko.

A potom sa ukáže, že začne kolabovať zdravotníctvo. Áno, to zdravotníctvo, ktorému hegero-matovičova koalícia rovnako nepomohla, hoci im nasľubovala hory-doly. A tak zdravotníci prišli s výpoveďami. Čo však nastane na Slovensku, ak žiaci a študenti budú hromadne chorieť a budú potrebovať pomoc? Čo im poradí táto vláda? Šetriť!? Ale na čom? A ako? Že si namiesto dvoch tabletiek dajú jednu? Alebo nech radšej sedia doma, veď načo chodiť do školy?

Táto koalícia plagiátorov si totiž neváži vzdelanie, nezáleží jej na ňom a čím nevzdelanejší národ bude, tým ľahšie ho budú môcť ovládať. Aspoň si to myslia. No pokojne sa môže stať, že ľuďom dôjde trpezlivosť a potom bude mrznúť. Ale nielen vonku a vnútri, ale budú zamŕzať povýšenecké úsmevy na tvárach koaličných ministrov a poslancov.

(Status na FB 30. septembra 2022)

(Celkovo 85 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter