Monika Beňová: Nezlyhali len jednotlivci

Dnes sa bude hlasovať o odvolaní I. Matoviča. Nie je len ministrom financií a expremiérom, je aj predsedom OľaNO. To je ďalší dôvod, pre ktorý by mal predseda vlády spojiť toto hlasovanie s vyslovením dôvery celej vláde a teda de facto celej koalícii.

Nielen z dôvodu, že vláda je menšinová, ale že vlastne nefunguje a navyše predseda strany, ktorá vyhrala voľby 2020, neobstál ako premiér a ani ako minister. A nie je sám.

Česká republika a Rakúsko zavádzajú kontroly na hraniciach so Slovenskom z dôvodu neschopnosti ministra vnútra R. Mikulca.

Navrhovaný minister školstva je proti rovnosti príležitostí pre ženy a proti všetkému, čo k normálnemu životu v tomto storočí patrí.

Ministerka V. Remišová je absolútne neschopná riešiť čerpanie miliárd z EÚ.

Ministra zahraničných vecí R. Káčera nezaujímajú názory poslancov, ktorí, na rozdiel od neho, boli riadne zvolení vo voľbách.

Minister hospodárstva „uvidí”, ako sa bude riešiť energetická kríza.

No a predseda vlády povedal, že ak to nevyrieši EÚ, tak sa slovenská ekonomika zrúti.

Toto by si mali uvedomiť aj poslanci ako Tomáš Taraba – predseda ŽIVOT NS.

Preto je dnešné hlasovanie o I. Matovičovi nutné spojiť s hlasovaním o dôvere celej tejto vlády.

(Status na FB 28. septembra 2022, titulok Slovo)

(Celkovo 169 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Monika Beňová: Nezlyhali len jednotlivci

  • 29. septembra 2022 at 13:08
    Permalink

    Pani Beňová má pravdu, že tejto vláde by bolo dobré vysloviť nedôveru. Bolo by to legálne i plne legitímne. Ale odpovedzme si na otázku, akú vládu môžu priniesť predčasné alebo riadne voľby? SaS bude mať s veľkou pravdepodobnosťou toľko hlasov, že bude možno zostavovať vládu alebo v novej vláde bude mať kľúčové postavenie. Nech už bude členom novej vlády Hlas alebo nie, treba si uvedomiť, či s SaS bude možné pri jej hodnotovej výbave a s kvalitami ľudí ako Baránik, Cigániková, Kolíková, Žiak a ďalší vládnuť zásadne iným spôsobom, ako táto vláda. Pomery v opozícii, parlamentnej i mimoparlamentnej, sú také, že nová vláda, hoci aj z Hlasom, bude len klonom súčasnej.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter