Na Belehrad!

Počas mojich štúdií som bol členom väčšej celoslovenskej skupiny, ktorá sa zaoberala metodikou výučby matematiky na všetkých stupňoch. Kládli sme si otázky, prečo sa žiaci boja tohto predmetu, kde nastáva zlom, ako je to s výučbou na VŠ. Keď dnes počúvam docenta Hubáčka na YouTube, musím konštatovať, že so všetkým súhlasím a všetko sme už v našej skupine vtedy dávno prebrali.

Dušou iniciatívy bol profesor Hejný z Martina. Zbožňovali sme ho. Jeho dotazník, ktorým sa odhaľovala osobnosť, sme aplikovali na deti predškolského veku, aj na dôchodcov. Boli to, vďaka nemu, krásne časy a veľa sme sa naučili.

Samozrejme, preberali sme aj rôzne psychologické „nematematické“ prístupy a postupy.

„Ak vám dá frajerka kopačky a oznámi, že odchádza k Ferovi,“ poučoval pán profesor, „vaša reakcia musí byť: ,Samozrejme, choď, bola by si prostá, keby si nešla k lepšiemu. Život máš len jeden, takže veľa šťastia.‘ A odchod bez akéhokoľvek otáľania.

Ak to takto urobíte, uchováte si svoju dôstojnosť, ale stále aj určitý stupeň príťažlivosti pre tú frajerku. Samozrejme, že sa nemusí k vám vrátiť, ale dvierka k návratu ponecháte otvorené. Ak, naopak, začnete s presviedčaním, že robí chybu, že Fero má tieto zlé vlastnosti a vy tieto dobré, nech si to dobre rozmyslí, kým si s Ferom život pokazí a začnete skutočne tlačiť, dvierka k eventuálnemu návratu sa zavrú. Dosiahnete iba to, že frajerka si vás bude zasa o niečo menej vážiť a budete pre ňu zasa o niečo menej príťažlivý.“

Veľmi podobne to vidí aj docent Plzák (Manželské judo…).

Slovenská verejnosť, táto prelietavá frajerka, opúšťa svojho „nedávneho“, onen podivný zlepenec akejsi pseudo-koalície a prechádza k „Ferovi“, k Smeru, k národným stranám, k racionálnym postojom vo veci ukrajinsko-ruského konfliktu.

Ilustrácia: Ľubomír Kotrha

Je dôležité podotknúť, že už roky oznamovadlá hlavného prúdu lejú hektolitre špiny na „Fera“: televízie, rozhlas, denníky, podcasty. Už zrejme neexistuje blbosť, ktorá by nebola použitá proti Smeru a národovcom: sú to ruskí agenti, chcú Slovensko zbaviť demokracie, chcú to tu zariadiť ako v Maďarsku či Bielorusku, chcú nás dodať ako otrokov Číne či Rusku atď., atď.

Čím viac sa však snažia, tým je „Fero“ príťažlivejší. Takže – čo urobia géniovia z podivného zlepenca? Prehodnotia svoj prístup? To by museli mať rozum. Ich riešenie je zintenzívniť presne to, čo už roky nefunguje. Výsledky sa dajú ľahko predpovedať. Obracajú sa na podobných géniov v NATO. Ak by tí boli racionálni, tak im poradia: „Prestaňte!“ Ale nie je to tak, NATO zrejme pomôže v intenzifikácii kampane, ktorá sa stáva stále viac smiešnou.

Predsedovi Ficovi a jeho tímu by som položil tieto otázky: Ktoré médium môže ešte intenzívnejšie na vás útočiť? Nebavíme sa už o „nasýtenom roztoku“? Akú blbosť ešte nevytiahli? Takže ako vám môže kampaň NATO poškodiť? Čo keby ste sa z nich vysmiali a venovali sa chlebovým témam a tiež pravdepodobnosti zaradenia našich chlapcov do východného útočného krídla NATO, ktoré pôjde vybojovať Krym?

Na druhej strane som v sebe práve objavil talent na vylepšenie kampane proti SMER-u, Ficovi a národniarom. Chcem na čitateľov urobiť dojem, a tak prezentujem niekoľko svojich návrhov. Čo, ak mi NATO ponúkne lukratívny job?

Kde ešte kampaň anti-Fico môže byť zlepšená, je oblasť umenia. Navrhujem angažovať úžasného českého „pesničkára“ (sú to skôr nechutné škreky než pesničky, čo produkuje) Hutku. On tak krásne ospieval smrť prezidenta Zemana, prečo by nemohol zložiť pár piesní proti Ficovi? Tie by sa potom hrali neustále v rozhlase i televízii.

Dokonca (čitatelia nech si láskavo všimnú moje mimoriadne textárske schopnosti) mi už napadá refrén jednej z tých piesní:

Fico, Fico, Fico, ku voľbám sa kradneš,
Nebude ťa ale voliť naša mládež.

Pôjdeš pekne do basy,
Nebudeš jesť klobásy.

Dobré, nie? Ďalší môj návrh by bol giganticky obraz „Fico požiera svojho nemeckého ovčiaka” situovaný na veľkej ploche domu v strede Bratislavy.

Inými slovami, ešte je čo zlepšovať na protificovskej kampani! Ak by NATO kontaktovalo redakciu Slova so žiadosťou o spojenie na mňa, prosím, aby bolo poskytnuté. Za konzultačné služby si účtujem (som pomerne skromný) $200/hodina.

(Autor žije v USA, Issaquah, WA)

(Celkovo 405 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Na Belehrad!

  • 9. júna 2023 at 15:03
    Permalink

    Výborný článok, plný humoru a životnej pravdy !
    Povedzme si, čo už nám lepšie zostáva .ako sa zasmiať a mať nádej, že vo voľbách zvíťazí to najlepšie pre Slovensko!

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter