Počúvaj, kto hovorí  

Keď sme sa aj z mlynčeka na kávu dozvedali, že Smer, Hlas, SNS a Republika chcú odtrúbiť priamej voľbe prezidenta, posivený svedok neveril vlastným očiam, koľkí recitátori sa vyhrnuli pred kamery a mikrofóny. Namiesto toho, aby politici ako jeden zmietli zo stola očividný humbug, napojili naň svoju agendu.

Peter Pellegrini potvrdil hodnotovú odluku od rodnej strany. „Demokratom (hegerovcom – pozn. aut.) asi trochu viac pieklo na hlavy, ak si myslia, že Hlas by sa na takom niečom podieľal.“ (Pravda.sk, 22. 5. 2023) Mali sme tomu rozumieť tak, že Hlas nie, ale Smer a spol. áno? „Ak pán Fico vyhrá nasledujúce voľby, tak toto leto bude posledné slobodné leto, ktoré Slovensko zažije“ (Tamtiež.), varoval nás pán Gröhling zo Sasky. Aj jeho stranícka kolegyňa Mária Kolíková sa postavila za právo občanov voliť hlavu štátu, ale tá aspoň vyzvala Demokratov, že „pokiaľ majú na to dôkaz, nech ho predložia“. (Tamtiež.) Dôkaz o Ficovom zámere nepredložil ani predseda poslaneckého klubu Obyčajných ľudí Michal Šípoš, zato „potvrdil, že túto informáciu mali v OĽaNO už skôr a dokonca informovali prezidentku Zuzanu Čaputovú“. (Tamtiež.) Neurazilo ju donášačstvo a nepohnala lokajov? Vari sa napĺňajú slová skeptikov, že významné funkcie nedostanú Matoviča na vyššiu úroveň, ale Matovič posťahuje iných na tú svoju?…

Absenciu akejkoľvek ľavicovej stopy na pravicovej úradníckej vláde Peter Weiss vysvetlil prezidentkiným „odporom k predstaviteľom Smeru, ktorí ju dehumanizovali svojimi vulgárnymi vyjadreniami“. (Pravda.sk, 22. 5. 2023) Pozvánku do Prezidentského paláca na konzultáciu však dostal pravičiar Igor Matovič, hoci nebol k prezidentke džentlmenskejší. „Falošná a zákerná.“ (ta3.com, 4. 5. 2022) „Na Slovensku je 100-tisíc žien, ktoré by boli lepšou prezidentkou.“ (refresher.sk, 28. 9. 2022) „Tak sa normálna žena nespráva.“ (hlavnespravy.sk, 2. 1. 2023) „Mojou najväčšou chybou bolo podporiť tú jednotku falošnosti.“ (standard.sk, 16. 2. 2023) „Matovič si kopol do prezidentky Čaputovej, viní ju zo septembrového termínu predčasných volieb.“ (sita.sk, 20. 2. 2023) „Znížiť plat Čaputovej.“ (spravy.pravda.sk, 24. 4. 2023) Čerešničkou na torte bol jeho úškrn nad Ficom. „Rozhodol sa, že pôjde do úplného extrému. Ani sa nečudujem, že ho nepozvala.“ (spravy.pravda.sk, 10. 5.  2023) Osobné stretnutie prezidentky s predsedom Smeru si nevedeli predstaviť ani mnohí politológovia.

Isteže, nik nemohol vedieť, čo prebehlo hlavou odmietnutému lídrovi najsilnejšej opozičnej strany, ale ani strážne médiá ho nepodozrievali z úmyslu ohroziť priamu demokraciu pri voľbe prezidenta, keď dvakrát zbieral podpisy na priamu demokraciu v podobe referenda o predčasných voľbách. Ba žiada sa podotknúť, že si od matovičovsko-hegerovského humbugu držali až nečakaný odstup, len poskytli priestor ochotným a horlivým politikom. Posivený svedok sa domnieva, že médiá čaká zásadnejšia úloha, na ktorú potrebujú nezafúľané ruky: presvedčiť verejnosť, že v septembrových voľbách pôjde o demokraciu. V štáte, v ktorom už teraz zaznievajú mrazivo povedomé otázky. Napríklad: Ste vyrovnaný s dúhovou otázkou? Aké vysielače sledujete? Súhlasíte s prítomnosťou spojeneckých vojsk? A podľa jedného z bilbordov Demokratov späť sú aj babky-demokratky z nie tak dávnej minulosti…

Ak niekomu k úplnosti chýba LenOn, možno nepostrehol, že z Grasalkovičovho paláca sa nám čoraz jasnejšie ukazuje LenOna.

(Celkovo 443 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter