(Par)lamentácie

Lamentácie v parlamente pokračujú a k ničom nevedú. Igor Matovič rečnil v jedinom svojom vystúpení celé hodiny a výsledok hlasovania? Len 32 hlasov za jeho „geniálny“ nápad o predvolebnej korupcii, či vlastne o kupovaní si voličských hlasov, pričom každý za päťstovku. Už aspoň vieme, akú hodnotu pripisuje tento politický asociál každému človeku. Volič sa má nechať oklamať, ohlúpnuť a napokon mu zalepí oči bankovkou, ktorá nie je schopná pokryť ani celoročné zvýšené výdavky na energie, potraviny či služby.

Kresba: Ľubomír Kotrha

A lamentácie pokračujú, pretože vraj ide o demokraciu a septembrové voľby majú byť podľa Igora M. tým najdôležitejším okamžikom v dejinách súčasného Slovenska. Teda ani nie schválenie Ústavy SR, 30. výročie našej republiky alebo vstup do Európskej únie. Pre vládcu z OĽANO je to blížiaci sa deň, ktorý by sme pokojne mohli nazvať aj Dňom národnej odplaty. Odplaty za všetko, čoho sa vládna (ne)moc dopúšťala na svojich občanoch počas troch rokov. Pamätáte na tie zákazy, obmedzenia, reštrikcie, lockdowny, blokovanie, vypínanie, ale aj hrozby, ataky, očierňovanie či klamstvá, výmysly, nesplnené sľuby a nenaplnené očakávania? Toho všetkého sa dopúšťal Igor Matovič, ale aj tí, ktorých jeho hnutie, čiže ON, nominoval na pozície ministrov a predstaviteľov ďalších štátnych pozícií. Hoci sa teraz tvári, že za ich konanie nenesie zodpovednosť. Ale napriek jeho lamentovaniu Slovensko nezabúda. Ani na neschopnosť V. Lengvarského, aroganciu J. Naďa, opilecké výlevy R. Káčera, kšefty R. Mikulca alebo neviditeľnosť N. Milanovej.

Ani parlamentné lamentácie či skrátene parlamentácie nepomôžu prekryť tie tri roky. Ani vtedy, ak by sa na ďalšie tri roky pripútal Igor M. k rečníckemu pultu v Národnej rade SR…

(Celkovo 235 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter