Juraj Blanár: Zbrojenie namiesto eurofondov alebo Plánu obnovy

Progresívne Slovensko nielenže nehovorí pravdu, ale sa ju snaží aj prekrúcať. Hoci modernejšie sa to nazýva šírenie hoaxov a dezinformácií. Takže na základe dnešnej televíznej diskusie v RTVS s jej predstaviteľom T. Valáškom, ktorý sa do parlamentu vlastne dostal na Kiskovo-Remišovej kandidátke Za ľudí, vyplýva, že ten, kto sa označuje za odborníka, odborníkom vôbec byť nemusí. Diskutovali sme o všeličom. Samozrejme, že za všetko môže SMER a že pán Valášek, ktorý celý rok podporoval vládu Igora Matoviča, je vlastne najväčším kritikom bývalej koalície. Takýto obraz budú o sebe vytvárať do volieb všetci tí, ktorí vládnu koalíciu podporovali vo všetkom a teraz sa budú zbavovať zodpovednosti a tváriť sa, že nemajú s tým nič spoločné.

Vysvetľoval som mu, že Európsky parlament urobil vo štvrtok dôležité rozhodnutie. Schválil totiž, že financie z Kohézneho fondu a Plánu obnovy môžu členské štáty využiť na financovanie výroby zbraní. Áno, dobre čítate. Zbrane namiesto mieru. Európske zdroje nepôjdu na rozvoj regiónov, na pomoc ľuďom, na podporu ekonomík a inovácií, ale budú využívané na financovanie vojnovej mašinérie. Dokonca výrobcovia vojenskej munície nemusia rešpektovať ani smernicu o pracovnom čase. Takže všetci pracujúci, ktorí sú zamestnaní v zbrojárskom priemysle, môžu zabudnúť na sociálne výhody. Pán podpredseda PS T. Valášek veľmi dobre vie o tomto nariadení, pretože jeho nový stranícky šéf M. Šimečka zaň hlasoval. A mňa v diskusii označil, že šírim dezinformácie, hoci je to pravda. Tak takto to robia jediní držitelia (progresívnej) pravdy.

Naši europoslanci za SMER-slovenskú sociálnu demokraciu hlasovali proti tomuto nariadeniu Európskeho parlamentu.

(Status na FB 4. júna 2023)

(Celkovo 110 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Juraj Blanár: Zbrojenie namiesto eurofondov alebo Plánu obnovy

  • 6. júna 2023 at 9:23
    Permalink

    1. Táto neoliberálna, liberálno-fašistická, extrémne centristická či asi najpresnejšie technofeudálna garnitúra jasne dáva najavo, že Slovensko a jeho obyvateľov považuje za svoj drobný spotrebný majetok a využíva ho k naplneniu vyšších cieľov, ktorým rozumie už asi len ona sama a jej zahraniční ochrancovia.
    2. Európsky parlament svojim rozhodnutím znova dokázal, že stratil akúkoľvek legitimitu a že rozhoduje proti záujmom občanov členských štátov. Je už naozaj veľmi naliehavé nájsť odpoveď na otázku, či je ešte EÚ reformovateľná a či svojim členom neškodí.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter