Monika Beňová: Po vláde amatérov je Slovensko v hroznom stave

Chcela by som povedať pár slov k téme „spájania” pravicových (mini)strán. V prvom rade vôbec nechápem, kto tu vymyslel túto tému. Že strany s volebným potenciálom, ktorý sa ani nepribližuje k zvoliteľnosti, by sa mali spojiť pre nejaký „vyšší princíp záchrany demokracie”. To je taká prázdna floskula, že hlbšie sa jej venovať je strata času medzi dvomi hltmi kávy.

Dzurindovi Modrí, Hegerovi Demokrati, Most-Híd, Aliancia, Za ľudí a ďalšie, ktorých názov si ani nepamätám. Títo všetci, ale aj tí, ktorí sa už popridávali k OĽaNO, sú len predpokladom, že ak by sa aj akousi náhodou cez päťpercentnú hranicu dostali, bol by to opäť parlament s množstvom podivných skupiniek.

Už dnes sa nedokážu dohodnúť na úplne základných princípoch spojenia do volieb. Po voľbách sa rozpadnú a rozutekajú po všetkých kútoch NR SR. Tak, ako to urobili vždy doteraz. Hľadajú si len výťah, ktorým by sa vyviezli k ďalším štyrom rokom v parlamente. Potom z neho vyskočia a budú sa hádať, útočiť jeden na druhého, vydierať sa a obchodovať s hlasovaniami. Toto sme tu videli doteraz. A uvidíme toho viac, keď sa nedohodnú a začne sa kampaň.

Jediné, na čom sa dohodnúť vedia, je „Lebo Fico“, „Lebo SMER – SSD“. Nič iné ponúknuť doteraz a ani teraz nevedia.

Aj dnešné táranie J. Naďa v relácii Na telo o tom, ako jemu, áno, práve JEMU chodia poslanci za Smer niečo tajne rozprávať o zmene voľby prezidenta, či totálne nezmysly o tajnej informácii o financiách pre Smer z Ruska sú len ďalším dôkazom toho, že títo arogantní klamári sú tým najhorším zlom pre politiku, ale aj spoločnosť na Slovensku.

Skončila sa vláda amatérov. Ostáva po nej krajina v hroznom stave. S obrovským dlhom, druhá najchudobnejšia krajina v EÚ, s najvyšším zdražovaním potravín a radšej nebudem pokračovať, aby sme si ešte užili nedeľu.

(Status na FB 28. mája 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 134 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter