Soyeon Schröder-Kim vyhozena

Manželka bývalého německého kancléře a předsedy SPD Gerharda Schrödera Soyeon Schröder-Kim byla s okamžitou platností propuštěna společností NRW.Global Business. Paní Schröder-Kim pracovala pro NRW.Global Business, společnost na podporu zahraničního obchodu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, jako zástupce pro Jižní Koreu.

Důvodem tohoto kroku je účast manželů Schröderových na oslavách Dne vítězství na velvyslanectví Ruské federace dne 9. května. Některé sdělovací prostředky na bývalého úspěšného předsedu německých sociálních demokratů útočí nejen pro samotnou účast, ale také z důvodu, že na akci byl přítomen také bývalý  generální  tajemník  SED Egon  Krenz nebo  Klaus Ernst ze strany  Levice či spolupředseda Alternativy pro Německo Tino Chrupalla.

Záležitost měla odezvu i na Ukrajině. Boxer Vladimir Kličko, který mimochodem žil jako syn sovětského okupačního důstojníka v Československu, pro BILD řekl: „Gerhard Schröder svou návštěvou ceremoniálu na ruské ambasádě ukazuje, že osobně podporuje zločinnou válku proti Ukrajině.“ Jeho chování bylo „pouze ohavné“.

Schröder byl v poslední době těžce kritizován za své úzké vazby na Rusko a Vladimira Putina. Snahy některých členů SPD  o jeho vyloučení ze strany však neuspěly. Žadatelé nyní požadují, aby Schröder SPD opustil dobrovolně.

Foto: Schröder s manželkou na velvyslanectví RF v Berlíně 9. května 2023

(Text vyšiel na VašeVěc.cz 16. mája 2023)

(Celkovo 78 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter