Juraj Blanár: Čo je teda hoax a čo pravda o vojne na Ukrajine?

Vojna na Ukrajine je bojom dvoch veľmocenských blokov. Ruska a USA so Západom. Áno, takéto tvrdenia zaznievajú počas celého konfliktu, ale kým spočiatku to atlantisti a podporovatelia vojnových riešení označovali za hoax a propagandu, v súčasnosti to priznávajú už aj samotní Američania. Len potvrdzujú to, čo sme na Slovensku mali odvahu hovoriť my, v strane SMER-SD, ale občas sa „preriekli“ s pravdou aj koaličníci.

Keď som bol pred viac ako rokom v televíznej diskusii s predsedom poslaneckého klubu OĽaNO M. Šipošom, tak som mu musel pustiť nahrávku z parlamentného vystúpenia vládnej poslankyne Anny Záborskej, ktorá povedala doslovne: „Ukrajina sa dostala do stredu konfliktu medzi veľmocami.“ Odhodlane to totiž odmietal uznať, i keď jeho kolegyňa to priznala.

Republikánsky guvernér Floridy a kandidát na amerického prezidenta Ron DeSantis zase kritizoval, že administratíva demokratického prezidenta Joea Bidena dala Ukrajine „bianko šek“ pokiaľ ide o financovanie konfliktu tak dlho, ako bude treba, bez toho, aby pritom jasne definovala ciele a stanovila zodpovednosť. A ešte dodal, že cieľom by mal byť mier. A jeho stranícky protikandidát na prezidenta Donald Trump vyhlásil: „Ak budem prezidentom, vojnu na Ukrajine urovnám do 24 hodín.“ A dodal, že chce, aby sa Rusi a Ukrajinci prestali zabíjať.

Ale pozrime sa aj do ich konkurenčného politického prostredia. Synovec legendárneho prezidenta J. F. Kennedyho, ktorý rovnako ohlásil svoju kandidatúru, ale za Demokratov, povedal nasledovné: „Buďme úprimní: je to vojna USA proti Rusku, ktorá má v podstate obetovať výkvet ukrajinskej mládeže na bitúnku smrti a ničenia pre geopolitické ambície neokonzervatívcov, často vyjadrené, zmeniť režim Vladimíra Putina a vyčerpať ruskú armádu tak, aby nemohla bojovať nikde inde na svete.“ Viac TU.

Myslím, že k slovám Roberta F. Kennedyho Jr. už netreba dodávať nič viac. Iba, že sa nejako tým Demokratom v establišmente USA a aj demokratom a progresívcom u nás doma rozpadáva ich provojnová propaganda.

(Status na FB 12. mája 2023)

(Celkovo 244 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Juraj Blanár: Čo je teda hoax a čo pravda o vojne na Ukrajine?

  • 14. mája 2023 at 8:37
    Permalink

    Veľmi presné. Len sa obávam, že aj Kennedy bude umplčaný alebo odstránený ako jeho príbuzní….

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter