Eduard Chmelár: Rezignácia meškala päť mesiacov

Dnešná rezignácia povereného premiéra Hegera mešká minimálne päť mesiacov. Tak, ako nepochopil, že po vyslovení nedôvery svojmu kabinetu nemá nijaký mandát na pokračovanie vládnutia; tak ako vo štvrtok nepochopil, že po odchode jeho dvoch ministrov je koniec a žobral vo verejnoprávnej televízii, aby ho nechali dovládnuť; tak dnes nepochopil, že „doplnenie“ zvyškov jeho odvolanej vlády nominantmi prezidentky je protiústavné, a preto hlava štátu tento návrh celkom logicky odmietla.

Opäť však pripomeňme, že za tento stav je v plnej miere zodpovedná Zuzana Čaputová. Tým, že sabotovala státisíce podpisov ľudí, požadujúcich predčasné voľby, tým, že odmietla donútiť vládu k skoršiemu termínu volieb, tým, že všemožnými spôsobmi držala Hegerov kabinet nad vodou, spôsobila súčasný chaos a krízu, ktorá nemá v moderných dejinách Slovenska obdobu. V tejto situácii je príliš neskoro aj na úradnícku vládu, ktorá mala význam vtedy, keď som na to prezidentku vyzýval, teda začiatkom roka. Neverím však, že sa opozícii podarí zmeniť ústavu tak, aby vyvolala čo najskorší termín volieb.

Chaos teda bude pokračovať, ale jedna katastrofa sa, našťastie, končí. Nezabúdajte však, že tie najťažšie časy nás čakajú po voľbách, keď bude treba naprávať nedozerné škody po týchto babrákoch a zločincoch.

(Status na FB 7. mája 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 219 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Eduard Chmelár: Rezignácia meškala päť mesiacov

  • 8. mája 2023 at 6:49
    Permalink

    Je to presná charakteristika situácie. Len sa obávam, že p. Čaputová, napriek tomu, že do úradníckej vlády možno nominuje vzdelanejších a kvalifikovanejších ľudí ako sú v súčasnej vláde, využije jej menovanie na to, aby zabezpečila pokračovanie tej politiky, pre ktorú tak vytrvalo držala nad vodou súčasnú vládu. Naznačuje to aj v svojom vyhlásení, vrátane svojej posadnutosti zaviesť nejakú formu cenzúry a svojho strachu z iných názorov, ako sú tie jej.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter