Karol Farkašovský: Hra sa skončila

To sa nám dejú veci… hra sa skončila!

Už to „doklaplo“ aj susedovej čivave. Tri roky vládla Slovensku garnitúra, ktorá sa zrodila z aktivistického podhubia a presne tak aj vládla. Bez systému, naivne, neodborne, živelne a bez štipky osobnostnej hrdosti. A presne tak aj končí vláda, ktorá samu seba vyhlasovala za najlepšiu v histórii Slovenska.

Ministri padajú, odchádzajú neslýchaným spôsobom. Jeden po korupčnom škandále, druhý pre neschopnosť, ďalší dokonca počas zahraničnej cesty, čo je nepochybne svetová rarita. Dúfame, že dôvod sa dozvieme.

Tak či onak, vládny kabinet dodýchava. Jedinú rozumnú vec, čo jeho torzo môže ešte urobiť, je hodiť biely uterák do ringu. A ukončiť športovým spôsobom vládnutie, ktoré vojde do histórie ako nedôstojné svojím priebehom i nekonečným záverom.

Mohlo sa tak stať už v decembri 2022 a ušetrili by sme si veľa trápenia. Pravda, to by hlava štátu musela byť pevná, priama, rázna a rozhodná osobnosť.

Slovensko je v najvyššom štádiu krízy politickej, hospodárskej, sociálnej, morálno-etickej a spoločenskej. V takýchto chvíľach je miesto prezidentky doma.

Britský panovník Karol III. je inteligentný a ospravedlnenie neúčasti na svojej inaugurácii by určite pochopil ako nevyhnutné, múdre a zrelé štátnické rozhodnutie.

Slovensko už nemá času nazvyš. Načakalo sa viac než dosť. Slovensko zažilo lapsusov neúrekom. Naša politická vrchnosť ale má vždy času habadej. Lenže čas a ustavičné odsúvanie nevyrieši akútne problémy. Tie môže riešiť iba funkčná a dôveryhodná vláda, parlament a prezidentka.

Keby si náhodou nevšimli… po Slovensku sa plazí beznádej, šíri zúfalstvo a chudoba – nielen materiálna, ale aj duchovná.

Hra sa skončila. Devastáciu treba zastaviť – za každú cenu.

(Status na FB 5. mája 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 250 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter