Kollár vyhodil Hegera z parlamentu

Takáto dramatická situácia v dejinách nášho parlamentarizmu asi ešte nenastala. Predseda Národnej rady SR vykázal z priestorov zákonodarného zboru predsedu vlády SR, alebo ešte inak povedané – jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov vykopol druhého z troch najvyšších ústavných činiteľov z posvätnej pôdy našej demokracie. Aké nečakané! Aké bizarné! A tak sa živý vstup a rozhovor redaktora spravodajskej televízie a multifunkčného premiéra ocitol pod holým nebom. Nemyslím, že by to uškodilo zbytočnému a prázdnemu rozhovoru, alebo nebodaj že by to ovplyvnilo vystupovanie toho, kto bol doteraz intenzívne podporovaný samotným B. Kollárom.

Chudák Edo, mohol by si človek pomyslieť, ale zároveň treba dodať, že dostáva len to, čo si zaslúži(l) a čo mu patrí. Nechal zo seba viac ako tri roky robiť tú povestnú onucu a Igor Matovič si s ním a z neho robil to, čo sa mu zažiadalo. A teraz dajme nabok emócie a prvotné prekvapenie. Predseda parlamentu sa rád prezentuje ako rázny, rozhodný a nekompromisný muž. Ako politik, ktorému ide o vec a ktorý nestrpí chaos. Paradoxne ten chaos, ku ktorému sa včera v priamom prenose priznal chudák premiér, tu bol práve a najmä vďaka urputnej podpore Kollárovej Sme rodiny, ktorá patrila k najpevnejším pilierom Matovičovej vlády, Hegerovej vlády a aj tých pozostatkov rozpadnutej vlády, ktorá stále ešte zotrváva na svojich pozíciách, hoci hra sa totálne zmenila. A len tak na upresnenie. Zmena hry neprebehla vďaka SAS, ktorá sa hrdí podobným sloganom, že vraj mení hru. Celá vládna koalícia na čele s Edom H. pod kuratelou Igora M. za účinnej podpory Veroniky R., Borisa K. a tiež Richarda S. sa celý čas len hrala na vládnutie, na zodpovednosť, na zmenu.

A keďže teraz treba rýchlo prerozdeliť karty, tak sa dožívame podobných bizarností, ako že ústavný predstaviteľ vyhodí iného ústavného predstaviteľa z parlamentu, hoci v minulosti sa takýchto živých vstupov a tlačoviek na pôde Národnej rady SR udialo veľké množstvo, pričom neplatilo vždy, že tam boli iba poslanci, čo je výhovorka, za ktorú sa teraz B. Kollár skryl.

(Celkovo 644 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter