Pavol V. Podolay: Stačilo rinčania zbraní

Výzva pre vládu Slovenskej republiky! Začnite konečne vyvíjať úsilie na diplomatické ukončenie vojny s pomocou Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) iniciovaním vyslania mierovej delegácie do Kyjeva a do Moskvy.

Cieľom by malo byť okamžité prímerie na minimálne 90 dní, počas ktorých by sa začali mierové rokovania. Aspoň by tu po tejto vláde niečo hmotné zostalo.

Slovensko by mohlo mierovou iniciatívou prostredníctvom Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe pozitívne prispieť k ukončeniu tejto hroznej vojny v Európe.

Nájde sa v Národnej rade Slovenskej republiky aspoň jeden klub, ktorý by prišiel s takouto mierovou iniciatívou do slovenského parlamentu? Rinčanie zbraní počuť prakticky zo všetkých strán a už stačilo! Ako niekoľkoročný delegát pri OBSE veľmi rád pomôžem pri formulácii textu tohto mierového návrhu.

(Status na FB 26. apríla 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 139 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

2 thoughts on “Pavol V. Podolay: Stačilo rinčania zbraní

  • 28. apríla 2023 at 9:54
    Permalink

    O mier samozrejme treba usilovať a pre našu budúcnosť má veľký význam na túto potrebu upozorňovať aj súčasnú slovenskú vládu.
    Ale buďme realisti, sledujme politiku USA, ich náklady na zbrojenie atď. Jednoznačne to ukazuje, že sa rozhodli rozpútať vojnu proti celému svetu, ktorý im už nie je podriadený na úrovni kolónií. Za nepriateľa považujú aj toho, kto ich nijako neohrozuje a hospodársky s nimi spolupracuje, plánujú ničenie iných štátov a pod. Je to úplne šialená a zničujúca politika, ktorá už neberie ohľad na nič. Proti nej všetky mierové výzvy ostávajú len dobre mysleným gestom. Pozrime si aj programy nielen súčasných koaličných strán, ale aj dvoch „opozičných“.

    Reply
  • 28. apríla 2023 at 13:34
    Permalink

    Isteže, normálnym ľuďom (občanom a voličom) so zdravým rozumom doterajšie „rinčanie zbraní“ určite nielen stačilo ale bolo toho aj viac než dosť. Všetci v EÚ na to doplácame ekonomicky – a zbytočne (to vôbec nemuselo byť).
    Historické ponaučenie je, že bežné šťastie ľudí je v práci a v dobre fingujúcom hospodárstve krajiny. Len (tupí) hlupáci, blázni a špekulanti chcú vojnu a rinčanie zbraní. Každá vojna je katastrófa pre bežných ľudí, ale aj (na druhej strane) mimoriadný zárobok (zisk) pre kapitálových špekulantov, obchodujúcich so zbraňami a zásobovaním vojny. Tak je tomu od nepamäti ľudstva (7 tisíc rokov) a tak je tomu podnes. Žiadne univerzálne ponaučenie pre celé ľudstvo (ani OSN nie je z toho „múdre“). Paradoxálne, vždy sa nájde niekto (bez dostatku zdravého rozumu) ochotný bojovať (a zomierať) za nejaké nezmyselné politické (ideologické) chiméry. Presnejšie, furt niekoho lacno k tomu zmanipulujú. Akoby (dostatočné) historické ponaučenie (minimálne) z 1. a 2. svetovej vojny vôbec neexistovalo.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter