Juraj Blanár: Titanic od dua IM a EH

Päť mesiacov do volieb a zodpovednosť za uplynulé 3 roky akoby neniesol nikto. Je prirodzené, že sa predstavitelia rozpadnutej koalície snažia prehadzovať vinu na tých druhých, ale čo v prípade, keď im dôjdu výhovorky? Nuž tak vtedy sa opäť všetko hádže na Fica a na Smer. Okrem dôležitej záchrany Slovenska, pomoci jeho obyvateľom a odmietnutia nezmyselných rozhodnutí E. Hegera a spol. je potrebné vrátiť politickú kultúru. Ale nielen do rokovaní parlamentu, ale aj medzi sociálnych partnerov, samosprávy a všetkých, ktorým záleží na našej vlasti.

Smer sa vždy držal argumentov voči všetkým, a teda aj tým, ktorí majú iný názor, ale to neznamená, že by sme mali prechádzať do osobných invektív a nadávok tak, ako to už viac ako tri roky robí OĽaNO, SaS… Nikto si nezaslúži, aby bol označovaný za luzu, paviánov, mafiánov a podobne. Akoby pri I. Matovičovi, R. Sulíkovi a ich ďalších spolupracovníkoch platila tá známa múdrosť našich predkov – pre zlodeja je každý zlodej, pre mafiána je každý mafián! Už dosť výhovoriek a výmyslov, ale je potrebné konať.

A preto sme predložili na rokovanie parlamentu, ktorý sa začne na budúci týždeň, konkrétne legislatívne zmeny, aby štát, a teda vláda, začala konečne konať, pretože nato mala všetky dostatočné právomoci už predtým, ale teraz jej to dávame ako povinnosť. Ak totiž zlyhá trh, a je jedno, či ide o potraviny, energie alebo iné oblasti, vtedy musí niekto konať. A tým by mal byť podľa nás – sociálnych demokratov – štát. Lebo inak sú ľudia prehodení cez palubu, ak medzitým s nimi úplne neklesne na dno ten hegero-matovičovský Titanic, ktorý kormidlujú už od marca 2020 a vinou pani prezidentky minimálne do jesene tohto roka ešte budú.

(Status na FB 25. apríla 2023)

(Celkovo 133 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter