Karol Farkašovský: Dvojaký a veľmi čudný meter RTVS

Ako rozmýšľa vedenie RTVS? Čím rozmýšľa a rozmýšľa vôbec? Alebo nebodaj už robí politiku? Otázky, ktoré divákovi zišli na um pri relácii o 5 minút dvanásť s V. Remišovou a B. Gröhlingom.

Po prvé – čo robila v diskusnej relácii predsedníčka strany Za ľudí? Strany, ktorá má v prieskumoch niečo cez jedno percento a v parlamente jednu jedinú poslankyňu. Čím je pre divákov líderka strany, prakticky vygumovanej z politickej mapy Slovenska, zaujímav?. Jej naučené mantry už diváci môžu recitovať naspamäť.

Po druhé – čo tam v diskusii robil B. Gröhling a s veľkým logom Love na saku?

Nahradil v relácii straníckeho šéfa R. Sulíka, ktorý bol vraj zdravotne indisponovaný.

Tak sa pýtam generálneho riaditeľa Ľ. Machaja: Aký čudný meter má verejnoprávny telerozhlas pri náhrade politikov v diskusnej relácii?

Prednedávnom, keď išlo o účasť Ľ. Blahu za poslanca Kéryho zo strany Smer, RTVS veľmi nekompromisne odmietol náhradu. Dokonca nevpustil do štúdia poslanca Ľ. Blahu a komunikáciu s poslancom parlamentu ponechali na vrátnika. Moderátorka sa potom celý čas rozprávala iba s dočasným a odvolaným ministrom obrany.

RTVS argumentoval právom „prázdneho kresla“. Ako je vôbec možné, že tento argument „prázdneho kresla“ už zrazu, keď ide o liberálov, neplatí?

To čo sa deje v RTVS! Ešte stále mu platíme koncesie… Kde je v zákone o RTVS stanovené takéto nekorektné, dvojtvárne počínanie a zvýhodňovanie jednej politickej strany na úkor inej?

Tak to sme zvedaví na vysvetlenie. Toto je totiž priamy dôkaz zdeformovaného mediálneho prostredia na Slovensku, na ktorom sa verejnoprávny RTVS podieľa.

(Status na FB 23. apríla 2023)

(Celkovo 176 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter