Igor Melicher: Hlúposť za hlúposťou

Navrhujú hlúposti, len aby odvrátili pozornosť spoločnosti od svojich skutočných zlyhaní.

Vládni politici dnes prechádzajú do krajností a hádžu na stôl opatrenia, ktoré sú vo svojej podstate extrémne a majú za cieľ zmeniť povahu celej spoločnosti bez akejkoľvek konzultácie alebo demokratickej diskusie.

Takto zbláznenou „atómovkou“ je aj reforma verejnej správy, ktorú predstavila vláda v demisii. Návrh má za cieľ prekresliť mapu okresov, pričom niektoré dokonca zaniknú. Ak je takáto reforma skutočne potrebná, tak sa robí roky, za okrúhlym stolom a za účasti primátorov, starostov, ministrov, občanov a ďalších organizácií. Nie takto. Len to dokazuje, že vláda neberie svoje vlastné návrhy vážne.

Reforma verejnej správy nie je ich reálnym cieľom. Tým cieľom je prekrytie zlyhaní vlády, ktorých nie je málo a rozhodne by nám na ich spočítanie nestačili dve ruky.

Naď napríklad daroval naše stíhačky MIG-29 v hodnotne 400 miliónov Ukrajine s prísľubom, že je to výhodné. Nakoniec však za tieto stíhačky nedostaneme nič ani z Ukrajiny, ani z EÚ, ani z USA. Ukrajina proste do dotazníka EÚ neuviedla, že tie stíhačky urgentne potrebuje, preto EÚ považuje odovzdanie MIG-ov za našu sólovú akciu, za ktorú si nemôžeme nič nárokovať a ani nám nič nedá. A tak nemáme ani stíhačky, ani peniaze. Vďaka Naďovi a Káčerovi sme obišli s dlhým nosom…

Ďalej tu máme informáciu o tom, že náhrady za náš vlastný efektívny systém protivzdušnej obrany S-300, ktorý sme rovnako darovali Ukrajine, už ďalej na Slovensku nebudú. Systémy Patriot, ktoré boli Slovensku požičané, si teraz ich majitelia sťahujú domov. Nám tu nakoniec zostanú len slabšie systémy, ktoré nebudú chrániť naše strategické objekty, ale len vojenské základne, na ktorých sú vojaci NATO, ale hlavne sú tam vojaci a technika Spojených štátov.

Pokračovať by sa dalo ešte ďalej a veľmi dlho. Škandál za škandálom, kauza za kauzou. To je presne to, čo odráža súčasnú vládu takzvaných „demokratov.“

Zmena okresov, zmeny vyučovania v školách, zmena súdnej mapy, zmena v lesníctve a národných parkoch, zmeny v rozdelený nemocníc a tak ďalej.

Všetko sú to extrémne návrhy, robené s „veľkými očami“ a mimo demokratického procesu. Návrhy, ktoré dokážu vrátiť Slovensko vo vývoji o desiatky rokov dozadu.

Ale prečo by mala takých ľudí ako Heger, Naď, Čaputová či Matovič zaujímať budúcnosť Slovenska, všakže?! Veď oni tu, podľa toho, čo hovoria, posledné roky ani neboli…

(Status na FB 21. apríla 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 146 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Igor Melicher: Hlúposť za hlúposťou

  • 23. apríla 2023 at 9:02
    Permalink

    S obsahom článku možno len súhlasiť. Dobre charakterizuje, podobne ako mnohé iné, vážnosť či skôr tragickosť a hlavne bezvýchodiskovosť situácie, v ktorej sa Slovensko nachádza. Len kladiem otázku, či by sa do nadpisu nehodilo skôr Zlý zámer za zlým zámerom. Sebaistota, s ktorou to všetko vláda robí, natíska otázku, čo nás čaká po lete, resp. po eventuálnych voľbách.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter