Monika Beňová: Smiech cez slzy

Peknú nedeľu, sledovali ste dnes politické debaty? Dozvedeli ste sa niečo, čo by vás potešilo a mali by ste pocit, že dosluhujúci koaliční politici a politička vám ponúkli nejakú víziu, čo bude ďalej?

Také zúfalstvo a prázdnota, ktoré sa snažili prekryť nereálnymi návrhmi, krikom a hádkami… neviem ani, čo tým vlastne sledujú?!

OĽaNO sľubuje niečo, čo tu mohol Igor Matovič realizovať ako premiér a následne minister financií. Ale neurobil to. Nikdy. Neurobil okrem hanby a totálneho zvulgarizovania politiky nič.

Samozrejme, po x-tý raz prichádza návrh „interrupčného” zákona a ešte čosi o porne a notárskych potvrdeniach. Nikto nebude musieť platiť dane z príjmu, ani vlastne žiadne dane, všetci dostanú „pridané”. Nemocnice by mali byť všetky neštátne. Dane zvýšime Slovnaftu a „bohatým” firmám. Bude, ako nebolo. Ale až keď tu už končiaca vláda nebude, samozrejme. Smutné, že nato nevyužili ostatných tri a pol roka. Dnes by možno neboli až tak na smiech. Aj keď je to smiech cez slzy.

Samostatnou kapitolou je premiér, minister financií a minister zdravotníctva v jednej osobe, E. Heger. Tento neschopný tragéd, ktorému I. Matovič kázal založiť si vlastnú stranu (ani jeden z nich to nepoprel) a on ani nebol schopný vyzbierať čestne podpisy na jej vznik, ale spolu s ďalším tragédom, J. Naďom, sa vtesnali už dávnejšie k M. Kollárovi do Spolu, tej Spolu, ktorá sa nedostala do NR SR v koalícii s Progresívnym Slovenskom, potom sa premenovala na dva týždne na niečo ako Modré čosi, až kým sa nerozhádali aj s M. Dzurindom. Tak tento človek, ktorý nás v každom svojom verejnom vystúpení školil, ako mu ľudia dôverujú a akú má podporu v spoločnosti, má len jedinú „agendu” – a tou je rozprávať o opozícii. Nemá totiž čo ponúknuť. a tak nadáva na opozíciu všade, kam príde a kde zbadá mikrofón, namiesto toho, aby teda spomínal vlastné úspechy.

Tak takto vyzerá končiaca koalícia. Verím, že aj keby bolo najlepšie na ňu čo najrýchlejšie zabudnúť, treba si ich „divadlo” pripomínať. Aby po voľbách neostalo Slovensko opäť sklamané a na chvoste všetkých sociálnych, ekonomických a ostatných rebríčkov.

(Status na FB 16. apríla 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 214 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Monika Beňová: Smiech cez slzy

  • 17. apríla 2023 at 13:52
    Permalink

    Je to naozaj končiaca koalícia? Nie je to skôr základ budúcej koalície, ktorý vzlietne ako vták Fénix? Samozrejme ak voľby vôbec budú.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter