Igor Melicher: Kažimírov prípad má množstvo dier

Neštandardné správanie sudcu ŠTS naznačuje, že sa proti Kažimírovi mohol rozohrať predvolebný boj na politickú objednávku.

Peter Kažimír bol jeden z prvých ľudí, ktorí tlačili na rozdelenie Smeru. Preto sa mi ho zastáva len veľmi ťažko. Keď však vidím, že sa na ňom zo strany určitých justičných orgánov pácha krivda, musím zareagovať.

To, čo sa deje Kažimírovi, vyzerá ako politická objednávka vzhľadom na blížiace sa voľby. Niekto, kto sa dnes zjavne bojí o stratu moci, tvrdo pracuje na tom, aby v politickom boji urobil z Kažimíra ďalšieho kajúcnika.

Lenže Kažimírov prípad má množstvo dier. Najprv si treba pripomenúť, že Kažimír bol už raz oslobodený. Potom tu máme skutočnosť, že na neho dnes vydal sudca ŠTS trestný rozkaz, čím obišiel celé pojednávanie, a čím rovnako potvrdil, že verí na 100 % kajúcnikovi Imreczemu, ktorý podľa dostupných informácií požíva zo strany štátnej moci nenáležité výhody, aj keď by mal niesť zodpovednosť za skutky, ku ktorým sa priznal.

V Kažimírovej veci ide tiež o to, že Imrecze (ako nižšie postavený) hovorí, že za ním Kažimír (ako vyššie postavený) prišiel, aby mu dal peniaze od niekoho cudzieho (neznámeho), aby Imrecze potom pomohol nejakej neznámej firme. Je to sám o sebe divný postup, pretože načo by vyššie postavený chodil za nižšie postaveným a žiadal ho o nejakú službu? Ak by niečo chcel, urobil by to predsa sám, keďže má viac možností, ako ten, kto je mu podriadený.

V prípade však nehrá práve to, že sa ani nezistilo, že by mala zo strany finančnej správy nejaká firma požívať nejaké neprimerané výhody, čo je v podstate základ činu, za ktorý tak unáhlene poľujú na Kažimíra.

Celý prípad je veľmi deravý a Kažimír sa pravdepodobne hneď odvolá. Vzhľadom na to, že je guvernérom NBS, ktorá spadá pod ECB, tohto prípadu sa chytia európske autority, a keď zistia, že podľa všetkého ide o politický proces proti Kažimírovi, tak Slovensko utŕži poriadnu diplomatickú hanbu na úrovni celej Európy.

(Status na FB 13. apríla 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 146 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter