Roman Laml: Heger mentoruje, ale je mimo…

Poverený premiér informuje o činnosti vlády, ale veľkú časť svojej tlačovej konferencie venuje prezentovaniu politiky svojej strany a kritike všetkých ostatných. Okrem iného opakovane hovoril o potrebe spájania „demokratických“ strán, pričom ale sám založil novú stranu, aby ich bolo ešte viac. Zavádzal pri paragrafe 363, ktorý prezentoval tak, že jeho použitie je koncom vyšetrovania a prípadného trestného stíhania. Nie je to tak. (https://www.pravnenoviny.sk/zrusenie-pravoplatnych…) Takže nezabraňuje, neumožňuje očierňovanie vyšetrovateľov a iné bludy povereného premiéra.

Dočkali sme sa aj „dankovskej“ perly ducha, keď vo vzťahu k predchádzajúcej vláde povedal, že: „Táto (Hegerova) vláda zdedila ich neschopnosť…“ Dovolím si nesúhlasiť. Jeho vláda neschopnosť nezdedila, jej neschopnosť je autentická, jedinečná a dúfam, že neopakovateľná.

Čo ma ale zarazilo, bolo spomenutie inflácie v roku 2017. Kritizoval Petra Pellegriniho: „V roku 2017 Slovensko malo druhú najväčšiu infláciu spomedzi členských štátov EÚ“ a Pellegrini neprijímal žiadne opatrenia na zníženie vysokých cien potravín. Pozrel som si preto výročnú správu Európskej centrálnej banky za rok 2017 a jej prílohy (https://www.ecb.europa.eu/…/ecb.ar2017_statistical…) podľa ktorej bola v roku 2017 inflácia na Slovenska 1,4 % a napríklad v ČR a Maďarsku bola 2,4 %, v Rakúsku 2,2 %, v Poľsku 1,6 % a podobne. V celej EÚ bola inflácia 1,56 % a Slovensko bolo pod priemerom EÚ. Takže by nabudúce bolo dobré lepšie si preveriť informácie a neťahať z päty takéto pochybné argumenty.

(Status na FB 12. apríla 2023)

(Celkovo 188 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter