Predvolebný cirkus sa už začal

Pomaly doznievajú veľkonočné sviatky a politické subjekty vyrážajú do ostrej kampane. Vlastne niektoré to urobili už predtým.

Liberáli v SAS, ktorí sa premenúvajú na SASKU, oblepili billboardmi celé Slovensko. Snažia sa nahodiť novú tvár, zmeniť farby i vizuály, aby presviedčali, akí sú oni iní. Sú to však presne tí, ktorých ministerka Kolíková – jedna z nových tvárí v rifliach a bielom tričku – je zodpovedná za nevyjasnené úmrtia vo väzbe generála Lučanského i advokáta Krivočenka.

Progresívne Slovensko zaplavilo zase Bratislavu citylightami, kde sa na modrom pozadí všetkým prihovára Michal Šimečka. Vraj sa to dá odborne a s rozumom. Nuž, veľa toho rozumu asi nepobrali, ak strana menila predsedov ako na bežiacom páse a najnovšie urobila personálnu akvizíciu bývalého šéfa polície Spišiaka, ktorý má blízko napríklad k D. Lipšicovi. A aby pán Spišiak zaujal, tak si vie predstaviť legalizovať všetky drogy. Tu už k programu progresívcov netreba dodávať nič. Ale že vôbec nič.

Záchvevy matovičových Demokratov, lebo je jasné, kto je za projektom E. Hegera, ani netreba komentovať. Páni Naď a Káčer úspešne dokonajú to, čo by mal urobiť každý súdny človek. Nevoliť a ignorovať všetko, čo sa ozýva z Úradu vlády, pretože koho vlastne zastupujú, ak kandidovali za OĽANO, celé roky tíško počúvali šéfa OĽANO a najnovšie sa tvária, že sú niečo iné, ako OĽANO???

Kresba: Ľubomír Kotrha

Predvolebný cirkus výmyslov, sľubov a bizarných personálií sa začal vlastne vo februári 2020, ale ešte stále dokáže prekvapiť. Najhoršie by však bolo, ak by nás znechutil natoľko, že rezignujeme na veci verejné a že sa zaradíme k nevoličom. Potom by sme si zaslúžili žiť v tomto cirkuse aj naďalej, pretože šapitó Igora Matoviča by dokázalo aj celé desaťročia produkovať nezmyselné nariadenia, nekonečné tlačovky a vymyslené problémy.

Ľudí na Slovensku totiž trápi niečo celkom iné. Stačilo si zájsť na predveľkonočný nákup a pozrieť si cenovky tých najzákladnejších potravín. Alebo možno pohľad na výplatné pásky či výmery dôchodkov. O rozpisoch platieb za elektrinu, teplo či vodné a stočné už radšej pomlčme, lebo človeka by z toho chytila priam zúrivosť a potom by sa mohol celkom ľahko zaradiť k niektorému z cirkusových čísel…

(Celkovo 320 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter