Milan Benkovský: Vládnu nám tu servilní politici, presadzujúci záujmy cudzích mocností, osobitne USA

Na bratislavskom 21. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky SR odzneli dva významné prejavy „našich“ najvyšších ústavných činiteľov, prezidentky Zuzany Čaputovej a odvolaného premiéra v demisii Eduarda Hegera, plné poloprávd a zavádzania. Podobali sa ako vajce vajcu, boli písané akoby cez kopirák,  a to buď na americkej ambasáde, alebo v centrále NATO. Nepočuli ste tam nič o štátnych záujmoch Slovenska, nič o našej suverenite v zahraničnej politike, nič o problémoch, ktoré spôsobujú našim občanom extrémne vysoké výdavky na zbrojenie, dodávky bojovej techniky Ukrajine, ktoré navyše ohrozujú našu bezpečnosť.

Čaputová s Hegerom potvrdili to, čo už od volieb 2020 dobre vieme, a to, že naša zahraničná politika je nesvojprávna, rusofóbna, militantná a riadi sa výlučne mocenskými záujmami Spojených štátov amerických. Riadia ju ľudia bezvýhradne slúžiaci USA a NATO, extrémni rusofóbi, vojnoví štváči a zbrojárski lobisti na čele s Hegerom, Naďom a Káčerom, ktorí si zrazu hovoria Demokrati.

Oba prejavy sa zaoberali hybridnou vojnou, dezinformáciami a hoaxami, ktoré vraj veľmi negatívne pôsobia na našich občanov. Ak sa však občan hlbšie zamyslí, prečíta si mienkotvorné denníky, pozrie správy televízií, tak práve tam nenájde nič iné, len provládnu, a tým proamerickú propagandu, ktorú šíria mainstreamové skorumpované médiá.

Ak ste pozerali Hegera s jeho zopätými rukami, tak vám musel pripomenúť v tom lepšom prípade kazateľa, ktorý vykladá božiu, presnejšie svoju pravdu a v tom horšom prípade goebbelsovskú propagandu. Jeho opakované táraniny boli bezduché, s jasným ideologickým podfarbením, ktoré znovu rozdeľujú spoločnosť a vedú k vyvolávaniu nenávisti jedných voči druhým.

Podľa slov a najmä činov nás mentálne zaostalý Heger presviedča, kam patríme, vraj „Slovensko patrí na západ geograficky, mentálne aj ekonomicky“. Tak neviem, či sa v škole len modlil, alebo na zemepise a dejepise chýbal.

Pani prezidentka sa čuduje, že „…podpora Ukrajine sa vyčerpáva aj z hľadiska podpory verejnosti. Dezinformácie a dezinterpretácie sú využívané na to, aby znížili verejnú podporu pre kroky, ktoré ako krajina robíme pre Ukrajinu“. Pochopila by to, keby poznala problémy občanov, s ktorými im vláda už tri roky absolútne v ničom nepomáha. Pravda, je rozdiel mať 15 000, alebo len 500 eur na mesiac.

Všetko sa točilo o potrebe zbrojenia a vojenskej, nie humanitárnej pomoci Ukrajine, o našich záväzkoch k NATO a Bruselu, o dvoch percentách z HDP na armádu a potrebe ich navýšenia, no a najmä našom bezvýhradnom spojenectve s USA, asi znovu na večné časy a nikdy inak. Hlavnou témou, ku ktorej sa opakovane vracali, bolo zlé Rusko, ktoré nás ohrozuje a nezmyselné otázky, čo bude, keď budú Rusi na našich hraniciach. Za našu infláciu, vysoké ceny potravín, za napätie v spoločnosti a šírenie nenávisti vraj zodpovedá Putin a Rusko, nie naša vláda. Mediálne presstitútky hovoria, ako nám Rusi stopli dodávky plynu, no akosi zabudli dodať, že práve vláda sa rozhodla odstrihnúť od ruského plynu. Nie Rusko uvalilo sankcie na nás, ale práve naopak, naša a všetky vlády EU uvalili rozsiahle sankcie na Rusko a teraz sa čudujú, že v mnohých oblastiach drasticky dopadajú na nás.

Naša pomoc Ukrajine je pre nás podľa vládnych hochštaplerov veľmi výhodná. Súdny človek to však vidí inak, keď za 11 bojových stíhačiek MiG-29, myslím ten šrot, čo zrazu vzlietol. „dostaneme“ 900 miliónov dolárov, no zrazu zistíme, že v naturáliách cez 12 bojových vrtuľníkov, ako inak z USA, ktoré navyše nepotrebujeme a zaplatíme za ne 340 a aj s poplatkami 500 miliónov dolárov. Podobne sme darovali Ukrajine 30 obrnených vozidiel, za čo nám Nemci veľkodušne sľúbili 15 starších tankov Leopard, ktoré predtým budú repasovať a na Slovensku je jeden už na ukážku a druhý možno príde o mesiac. Toto je jeden z mnohých výsledkov nekompetentného vládnutia rozpadnutej vládnej koalície.

Každý, čo len trošku triezvo uvažujúci občan s iným ako provládnym názorom, je podľa vládnych politikov dezolát, hoaxer, dezinformátor, ruský trol, lúzer, či dokonca nepriateľ vlasti. Nie je to náhodou naopak?!

Skôr, ako zahraničnou politikou, ktorá má jasné politické mantinely, mali by sa ústavní činitelia zaoberať tým, čo a kto nám to tu vládne. Od nástupu Matovičovo-Hegerovej vlády sme na Slovenskú svedkami trvalého chaosu, deštrukcie páva, demokracie a ekonomiky, a najmä prehlbujúceho sa úpadku všetkých oblastí spoločnosti. To akoby nikoho z kompetentných netrápilo.

(Status na FB 27. marca 2023)

(Celkovo 148 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Milan Benkovský: Vládnu nám tu servilní politici, presadzujúci záujmy cudzích mocností, osobitne USA

  • 30. marca 2023 at 7:49
    Permalink

    Pán Benkovský, podobne ako v jeho početných komentároch, pravdivo vystihuje poľutovania hodný stav politiky, jej „elít“ a tým aj celej spoločnosti. Obávam sa len, že tento stav nadobúda čoraz viac charakter nezvratnosti. Dodávam ďalej, že všetky základné črty tohto stavu a úplný rozklad akýchkoľvek pravidiel vo všeobecnej rovine predpovedal v svojich článkoch a úvahách Alexander Solženicyn.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter