Stíhačky dodajú, ústavnosť nestíhajú

Tak sa nám vláda dnes jednomyseľne rozhodla, že stíhačky pošle kade-ľahšie. Presnejšie do bojov na Ukrajine. Čo tam po tom, že sa k tomu nestihol vyjadriť Ústavný súd SR. E. Heger a comp. totiž ani nestihli požiadať o stanovisko k ústavnosti. Oni si ju totiž vykladajú po svojom. Zákon-nezákon, kompetencia-nekompetencia. Len darovať a darovať, akoby Slovensko malo byť premiantom vo všetkom. Áno, spomíname si na to neslávne známe druhé Slovenské národné povstanie, ktoré nám neprinieslo nič. Iba ak vyššiu nakazenosť covidom.

Kresba: Ľubomír Kotrha

A teraz mali hegerovci ďalšie prvenstvo na dosah. Včera ich však vyhlásením predbehli Poliaci, že oni dodajú štyri stíhačky. A tak sa „naša“ nemilá vláda rozhodla konať. Ráno o 05.56 zverejnila na webe Úradu vlády SR informáciu, že o 8.00 bude rokovať online. Aké transparentné, otvorené a pre všetkých prístupné. Hotová dokonalosť v podaní nekompetentnej a najmä odvolanej vlády. Je v demisii, ale napriek tomu rozhoduje, ako keby mala všetky kompetencie. A čo ďalej? Trinásť stíhačiek, dvesto rakiet, palivá a mazivá. Toľko naša veľkodušná verchuška rozdáva, ako keby to dávala z vlastného. A reči, že by mohlo Slovensko dostať 900 miliónov dolárov či eur, sú veľmi smutné, keď sa niekto snaží robiť biznis na nešťastí druhých. Navyše ide o financie, ktorých časť by sme hypoteticky mali dostať najskôr o trištvrte roka a prídu účelovo na ministerstvo obrany. Nikomu to na Slovensku nepomôže a či to pomôže nešťastným ľuďom na Ukrajine, je otázkou, ktorú bude vedieť raz priniesť až nezávislé vyšetrovanie.

To môže nastať až po tom, keď prestanú rinčať zbrane a keď si všetci aktéri konfliktu sadnú za mierový stôl. Dovtedy vláda E. Hegera vťahuje Slovenskú republiku do vojny, a to v poriadku nie je. O to viac, že tak koná zrejme v rozpore s Ústavou SR, na čo upozorňovali viacerí ústavní právnici a odborníci na ústavné právo. Ani 900 miliónov by nemalo prebiť Ústavu SR, ktorá by nemala byť na predaj pre nikoho a za žiadnych okolností. Vláda dnes previedla, že stíhačky dodať vie, ale o ústavnosť sa starať nestíha…

(Celkovo 428 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter