O predvolebnej kampani Igora Matoviča

Igor Matovič už nie je členom vlády pár mesiacov a odvtedy sa tvári ako kritik práce viacerých ministrov. Tých ministrov, ktorých vybralo a schválilo jeho OĽANO. To OĽANO, ktorému ako súkromnej firme stále šéfuje iba on. Až by mu človek uveril, ako bol nespokojný s ministrom zdravotníctva, ministrom hospodárstva či ministrom zahraničných vecí. Ale to by pán Matovič musel byť tri roky v opozícii, a nie na čele vlády a vládnej strany, ktorá ani pod tlakom ľudí nepristúpila na júnové predčasné voľby.

Kresba: Ľubomír Kotrha, 4. marca 2020

Ak by bol totiž skutočne nespokojný s ministrami v demisii, tak mohol podporiť čím skorší termín volieb, ale pravda je niekde inde. Až veľmi mu záležalo na tom, aby mal dostatok času na zbavenie sa viny a zodpovednosti. To nie on, ale iní. To nie on, ale premiér Heger, ktorý akože odišiel z OĽANO. To nie on, ale zlí ministri. On je len obyčajný človek, obyčajný poslanec, hoci s ochrankou, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani akýkoľvek svetový štátnik. No náš Igor Matovič má od štátnikov veľmi ďaleko. To predviedol na viacerých medzinárodných fórach, kde nám bolo skôr na zaplakanie, ako kazil dobré meno Slovenska. A aby získal opäť podporu od ľudí, aby oklamal voličov a zasadol si do parlamentných lavíc, tak sa teraz hrá na kritika. Podobne ako jeho pravá ruka poslanec G. Gyimesi, ktorý hlasoval za všetky vládne výmysly a ktorý nijako nepomohol menšinám, o ktorých hlas najnovšie silno bojuje. Hoci aj tak, že kritizuje ministrov, ktorých navrhlo jeho rodné OĽANO. Veď čo tam potom, že je spoluzodpovedný, ak poobviňuje iných, možno mu to prinesie nejaké tie percentá vo voľbách.

A na tejto taktike má Igor Matovič (a jeho blízki) postavené svoje politické pôsobenie. Navymýšľať si na iných, zbaviť sa zodpovednosti, preniesť na druhých vinu a tváriť sa, že on nič, on muzikant. Ale tóny, ktoré od neho znejú, sú teda poriadne falošné…

(Celkovo 361 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter