Roman Laml: Pokus o recykláciu súčasnej koalície

Hegerova nová ponuka je v skutočnosti snahou o recykláciu súčasnej koalície. Heger tvrdí, že „hodnoty nepustia“, problémom ale je, že hodnoty, ktoré deklaruje, by podpísalo možno 90 % ľudí. Keď sa ale ale tieto hodnoty majú uplatňovať v reálnom živote, tam už to také jednoduché nie je a „hodnoty púšťajú“, čokoľvek sa hodí. Heger má, samozrejme, právo odmietať z „hodnotových“ dôvodov spoluprácu s Hlasom. Zdravý rozum už ale nepochopí, ako v duchu týchto „hodnôt“ nevylučuje aj spoluprácu s Matovičom. To on je tým partnerom, ktorý prezentuje slušnosť a toleranciu? Polomafiánska minulosť Borisa Kollára taktiež nie je problémom a aj tu platí že „hodnoty nepustia“? A v podobných otázkach by sa dalo pokračovať donekonečna.

Škoda, že nechcel povedať, v čom sa tak zásadne odlišujú Demokrati od OĽaNO, keď tá jeho predstava o politike ho prinútila odísť od Matoviča a založiť tento projekt. Ja si myslím, že tam žiadna hodnotová ani žiadna iná zásadná odlišnosť nie je. Len si časť ľudí v OĽaNO uvedomila, že Matovič je kameň na nohe a teraz sa slovami ich bývalého lídra budú hrať na „chrumkavých“. Tak sa rozhodli recyklovať samých seba a prezentovať sa ako „nová ponuka“, aj keď je to pokračovanie toho starého v novom obale.

Keď Heger hovorí, že sa Slovensko nachádza v ťažkých časoch, tak zabúda dodať, že do týchto časov nás doviedla koaličná vláda s ním na čele. Samozrejme, že pandémia, vojna na Ukrajine, ako aj ďalšie problémy dopadajú na veľa krajín. Podľa mojich vedomostí to ale v žiadnej z nich nedotiahla vládna koalícia s ústavnou väčšinou do takého stavu, že po odvolaní vlády sa poslanci rozhodli predĺžiť si svoj mandát o 9 mesiacov, z vlády odchádzajú ministri a nie je možné ich plnohodnotne nahradiť a nakoniec aj premiér s ďalšími ministrami opúšťajú vlastnú „víťaznú“ stranu a zakladajú novú stranu, pričom ale nedokážu vysvetliť, v čom sa bude líšiť od ich strany predchádzajúcej. Toto by nevymysleli ani Monty Python. Takže geniálny Heger bude riadiť vládu, dve ministerstvá, zakladať a riadiť novú stranu a samozrejme, viesť aj volebnú kampaň.

Toto je rozklad politického systému v priamom prenose a hlava štátu sa tvári, že ona s tým nič nemá.

(Status na FB 7. marca 2023, titulok SLOVO)

(Celkovo 139 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter