Multi(ne)funkčný premiér

Dnes prevzal Eduard Heger do svojho pôsobenia aj ministerstvo zdravotníctva. A tak po tom, ako sa stal okrem premiérovania aj ministrom financií po I. Matovičovi, teraz preberá aj žezlo po V. Lengvarskom.

Premýšľam nad tým, čo charakterizuje fungovanie celej vlády, ktorá tu má byť až do jesene, hoci dôveru nemá v parlamente a najmä medzi ľuďmi na Slovensku. Nekompetentnosť, neschopnosť a neriešenie problémov ľudí. Pán Heger nedokázal zabezpečiť efektívnu prácu vlády. Už aj vtedy bol zodpovedný za všetky rezorty, ale teraz si naberá na plecia ministerstvo po ministerstve a tým by mal vykonávať prácu za troch. Ale pritom nezvládal ani prácu jedného.

Kresba: Ľubomír Kotrha

A napriek tomu všetkému chce vládnuť čo najdlhšie. Čiže nielen do júna, kedy mohli byť predčasné voľby, ale naťahujú to do 30. septembra, keď by mali byť predčasné voľby, ale pri „kormidle“ zostanú ešte celú jeseň, pretože kým sa vytvorí nová vláda, začne pracovať a naprávať všetky prešľapy E. Hegera a jeho partie, prejdú celé týždne a prídu smutné Vianoce. Vianoce, na ktoré Slovenky a Slováci určite nezabudnú, pretože všetci pocítime tú multi-NE-funkčnosť pána premiéra a jeho dosluhujúcej koalície.

(Celkovo 246 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Multi(ne)funkčný premiér

  • 3. marca 2023 at 15:50
    Permalink

    Obávam sa, že táto vláda nebude vládnuť len do júna alebo len do septembra. Ona asi bude vládnuť oveľa, oveľa dlhšie. Má dosť času a vhodné i vnútorné vonkajšie podmienky, aby si to večné vládnutie zariadila. Dokonca formálne v súlade so zákonom….

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter