Koho uráža minister Naď

Keby v USA na verejnej schôdzi veľkej spoločnosti prehovoril akýkoľvek zamestnanec a použil vulgarizmus pri opise svojich kolegov zamestnancov, nezotrval by v pracovnom pomere dlho. Možno dva dni, ale skôr iba par hodín. Bol by „ukončený“, vyzvaný zbaliť si svoje veci a poriadková služba by ho vyviedla za brány podniku.

Ak by niečo také urobil člen vrchného vedenia, médiá by to „zachytili“ a skoro isto by na burze cena podniku utrpela. Takéhoto zamestnanca by správna rada (board of directors) okamžite prepustila a navyše by vydala oficiálnu správu o tejto skutočnosti s tým, že sa stala poľutovaniahodná vec. Prirodzene by sa urazenej skupine verejne ospravedlnila.

Minister obrany USA Lloyd J. Austin III. a minister obrany SR Jaroslav Naď, 17. marca 2022 v Bratislave. Foto: Wikimedia.org | Zdroj: Minister obrany USA

Dáva to zmysel a je na to anglické príslovie: „Don’t bite the hand, that feeds you.“ Zamestnanci sú zárukou toho, že ich kolega/nadriadený, ktorý ich práve urazil, má prácu, ktorú má a teda keďže ho „kŕmia“, nedajú sa od neho urážať! Navyše atmosféra v podniku je dôležitá a ľudia nemajú radi prostredie, kde môžu byť dokonca verejne ponižovaní.

Koho uráža minister Naď? „Háveď“, ktorá ho kŕmi. Áno, v Poltári predsa boli daňoví poplatníci! Oni mu platia mzdu, služobné auto, kanceláriu, zahraničné cesty. A on nielenže ich urazil, ale ešte to verejne v rozhovore s redaktorkou tvrdohlavo obhajoval!

A čo na to premiér? Neviem to s istotou, ale zdá sa, že minister Naď je stále vo funkcii. A prezidentka, milovníčka jednoty, ktorú tak mrzí súčasná atmosféra? Opäť som si nie istý, ale zdá sa, že ani jej sa nezdá, že sa stalo čosi mimoriadne. To keby sa Naď vyjadril o tom, že jej dcéra robí manekýnku, to by bolo niečo iné!

Dámy a páni, voliči OĽANO. Minister Naď je v tejto strane. Istým spôsobom reprezentuje aj vás. Súhlasíte s tým, aby sa vyjadroval tak, ako to urobil vo „veci Poltára“? Je toto aj vaša úroveň? Som si istý, že nie. Naď sa „odviazal“, ale v skutočnosti sa odviazal od vás. On vás nerešpektuje! Myslí si, že si také správanie môže dovoliť.

A v podstate môže. Slabučký premiér sa k ničomu neodváži, pokrytecká prezidentka takisto. Lenže volebne lístky mate v rukách vy, voliči! Dáte ich opäť OĽANU?

Zaiste strašia nás „vládou mafie“. Neviem presne, čo tým myslia. Ale ak ministrov typu primitíva Naďa, to už potom radšej „vládu mafie“.

(Autor žije v USA, Issaquah, WA)

(Celkovo 558 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Koho uráža minister Naď

  • 20. januára 2023 at 9:31
    Permalink

    Nemá autor, napriek priamej skúsenosti života v SŠA, o tomto štáte, resp. jeho riadenia života v iných štátoch, trochu ilúzie?

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter