Referendum: Politický demokratický „bič“ v rukách občanov

Referendum sa uskutoční 21. januára 2023

Obsahom referenda bude otázka:

„Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky je možné uskutočniť referendom alebo uznesením Národnej rady Slovenskej republiky?”.

Moja odpoveď bude : ÁNO

Referenda sa zúčastním nie preto, že dnešná politická reprezentácia je neschopná riešiť narastajúce sociálno-ekonomické, bezpečnostné a politické hrozby. Zúčastním sa ho preto, že ak podľa ústavy pochádza všetka politická moc v štáte od občanov, tak občania musia mať právo reprezentantov politickej moci nie len voliť, ale aj odvolať, pokiaľ väčšina nadobudne presvedčenie, že zvolená politická reprezentácia realizuje politiku proti ich životným záujmom.

Referendum o skrátení volebného obdobia poslancov je politickým demokratickým „bičom“ v rukách občanov, ktorý už neumožní zvoleným politikom, aby svoj mandát premenili na nástroj realizácie svojich súkromných záujmov, na úkor záujmov spoločnosti počas celého volebného obdobia tak, ako je to doteraz.

Dnešný politický chaos, ekonomický a sociálny úpadok životnej úrovne občanov, strata politickej suverenity ako aj nárast reálnej hrozby vojny je okrem iného práve dôsledkom politiky poslancov, ktorí nie sú ochotní rešpektovať vôľu občanov, nie sú ochotní chrániť záujmy nášho štátu, pretože svoj štvorročný mandát, nekontrolovateľný občanmi považujú za svoje neodňateľné súkromné právo.

Ak ako občania chceme mať v rukách politicko-demokratický nástroj zameraný na vynútenie si korekcie politiky zvolených poslancov, tak bez ohľadu na názory politikov a strán na referendum, by sme sa všetci občania s hlasovacím právom mali referenda zúčastniť a hlasovať ZA prijatie navrhovaných zmien ústavy, pretože v danom politickom systéme sú voľby a potom referendum našimi jedinými rozhodujúcimi legálnymi a demokratickými nástrojmi, ktorými môžem bojovať za realizáciu našich spoločných štátnych záujmov.

(Status na FB 12. januára 2023)

Úvodný obrázok: minv.sk


Poznámka redakcie: Referendum netreba ani sfalšovať, stačí sfušovať, odsabotovať, odignorovať  jeho prípravu v zmysle takmer žiadnej informovanosti verejnosti, či už od zodpovedných štátnych orgánov ako aj zo strany verejnoprávnych médií. Áno, doslova držia bobríka mlčanlivosti.

Príkladom nezáujmu či nedbalosti je aj obrázok z úvodnej stránky MV SR; ako by ho robil grafik začiatočník a nikto ho po ňom neschvaľoval. Nejaké oficiálne logo referenda, ako býva zvykom pri voľbách a referendách, sme na stránke ministerstva márne hľadali. Pritom svoje logá majú hádam všetky mestá a aj mnohé dediny a dedinky.

(Celkovo 292 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter