ECHO ČITATEĽOV

Gabriela Rothmayerová: Anna Karenina, Zelenskyj a veľký príbeh

Vynikajúci článok, pani Rothmayerová. Objektívny súhrn udalostí, v časových aj príčinných súvislostiach. Posilnený kompaktnou podporou faktov citovaného ukrajinského novinára Iščenka. Sledujem tie udalosti od doby Gorbačova, ale Váš ucelený pohľad mi umožnil pochopiť dodatočne viaceré aspekty, ktoré som si doteraz neuvedomoval. Som rád, že sa mi Vaše pojednanie dostalo do pozornosti, ďakujem Vám aj redakcii Nového Slova za túto príležitosť.
Chcem súčasne zareagovať aj na informáciu, že denník Pravda prerušil s Vami spoluprácu. Prekvapilo ma to, bude mi to chýbať. Zvyčajne som si povšimol v internetovej aplikácii Pravdy, v zložke Názory obrázok sympatickej ženy v modrých šatách a so záujmom som si prečítal, čo napísala . Dobre sa to čítalo, kultivovaný nekonfliktný štýl novinárky – spisovateľky, podnecujúci obrazotvornosť čitateľa. Vecný a výstižný. Vnímal som Vás ako súčasť Pravdy.
Je mi to ľúto. Mám už dlhšie pocit, že obsah publicistiky Pravdy krok za krokom mení orientáciu. Začína u nich mi chýbať to, čo pokladám za vyváženosť a objektívnosť, ako aj výstižné kritické postoje k javom, ktoré som tam bol zvyknutý nachádzať. Možno potrebujú pre ich prácu finančné zdroje, ktoré ich k tým zmenám nútia. Kroky, ktoré redakcia urobila vo vzťahu k Vám, vnímam ako potvrdenie toho trendu. K denníku som mal dlhodobo pozitívny osobný vzťah, okrem iného aj preto, že som mal možnosť príležitostne poskytnúť p. Jozefovi Sedlákovi pár okrajových čriepkov do jeho obdivuhodne obsažnej potravinárskej mozaiky. Chcem poznamenať, že predchádzajúcu vetu som sformuloval v minulom čase zámerne. Nechcem tým povedať, že sa budem odteraz Pravde cieľavedome vyhýbať, ako to robím voči „mainstreamovým“ denníkom. Prečítam si v Pravde asi občas niečo o autách, vede a pod., ak bude aplikácia dostupná bezplatne. Ale pre zbežnú dennú informovanosť použijem iné zdroje. Keď som to už takto sformuloval, podnietený okolnosťami spojenými s Vami, asi im tento mail pošlem v kópii. Zdvorilosť aj vďačnosť pri pohľade do minulosti. Citujúc ich logo tvoril som si (aj) pod ich vplyvom vlastnú mienku cca 50 rokov.
Vážená pani Rothmayerová, nech sa Vám darí. Som rád, že v Novom Slove budete pokračovať.
S úctou váš čitateľ Ján Kresák

(Celkovo 98 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter