ECHO ČITATEĽOV

Milan Benkovský: Fraška, cirkus a politická korupcia pri odvolávaní vlády – 1. časť

S mnohým v článku p. Benkovského súhlasím. Len si kladiem otázku, či je spravodlivé a pravdivé, že sa za hlavného strojcu zla považuje len Matovič. Obávam sa, že je tu oveľa väčšia vina, resp. spoluvina všetkých menovaných i nemenovaných politikov a najmä R. Sulíka, ktorý Matoviča do politiky priviedol. Všetci videli, čo je zač už veľmi dávno a nikto neurobil nič preto, aby z politiky musel odísť. Viditeľne mnohým vyhovoval a viditeľne vyhovuje.
Obrovskú vinu nesú aj osoby v pozadí a novinári. Všetci politický vývoj vedome riadili a riadia smerom k totálnej deštrukcii spoločnosti. Favorizovanie nevzdelaných a neinteligentných ľudí na miesta zákonodarcov, výkonných politikov a novinárov je jednou obrovskou sabotážou.
Nejde pritom o slovenské špecifikum. Je to vidieť aj na súčasnej vláde a denníkoch v Prahe a Varšave. Je hrozné, že aj E. Chmelárovi, jednému z najbystrejších slovenských politických komentátorov, uniká, že prof. Fiala nestojí o nič intelektuálne a morálne vyššie ako Heger, a ešte formálny rozdiel medzi oboma premiérmi používa ako ukážku údajne lepšej situácie v Čechách a na Morave. Nie, je to rovnako strašné.
Cesta z toho von je už asi nemožná a obávam sa, že ani prípadné voľby nič nevyriešia. Len posunú ďalej tento marazmus.
Zbyšek Šustek, 14. decembra 2022

Najviac ma bolí, že väčšina pohľadov /hodnotení/ zaznieva zo suterénu, nanajvýš z prízemia. Schody sa majú zametať zhora. Lepšie si všímajme spomedzi spoločnosti múdrych a dobrých ľudí a vo voľbách podporujme tie najlepšie mozgy a srdcia a menšie slabosti im odpúšťajme, lebo bez nich nie je nikto. A potom už – poručeno Bohu! Aj tak budeme mať len takých, akých si zaslúžime. Žiaľ, na veľkú časť občanov ešte „zaberá“ matovičovská demagógia. Čo s tým? Dostať sa k prameňu, t.j. k médiám. Je to ťažké. A čo je ľahké?
Peter Kozolka, 16. decembra 2022

(Celkovo 13 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter