Roman Laml: Nemôže mať Žilinka pravdu?

Je zaujímavé, ako politici bez znalosti spisu vedia, že Žilinka nemá pravdu. Nemá ju preto, lebo rozhoduje proti ich politickému presvedčeniu, a tak je potrebné ho obmedziť v jeho činnosti. Ja, samozrejme, tiež spis nepoznám a aj keby som ho poznal, veľa veciam by som v tej právnickej reči nerozumel, preto sa zaujímam o názory odborníkov. V tomto smere sú pre mňa rozhodne vierohodnejšie názory dekana Burdu alebo sudcu Šamka, ako názory Remišovej alebo Šimečku.

Taktiež je zaujímavé, že názory týchto odborníkov časť našich politikov úplne ignoruje, akoby ich argumenty išli úplne pomimo ich vnímania. Minulý týždeň sudca špecializovaného trestného súdu odmietol žalobu na advokáta Paru, „lebo zistil procesné chyby, ktoré považuje za závažné, pričom v ich dôsledku došlo aj k porušeniu práva na obhajobu.“ A nikoho z koaličníkov to nevzrušuje, že dostali od sudcu informáciu o nedostatkoch v činnosti špeciálnej prokuratúry.

A toto nie je prvý príklad. Napriek tomu ale napríklad europoslanec Šimečka tvrdí, že vyšetrovatelia „…nasadzujú krky, aby vyšetrili kauzy vlád Smeru a robia to poctivo a potom im Maroš Žilinka podrazí nohy. Zas a znova to tak bolo, že sa stavia nad súdy a spravodlivosť.“ To tie chyby, ktoré sa často objavujú, nie je schopný vôbec reflektovať? Na základe akého poznania tvrdí, že to robia poctivo? Jeho paušalizácia má rovnakú vypovedaciu hodnotu, ako keď Fico označuje vyšetrovateľov NAKA za zločincov. Šimečka podobne ako Fico hodnotí vyšetrovanie výhradne podľa svojho politického záujmu a pravdu nemá ani jeden z nich.

Je správne všetko vyšetriť, ale to vyšetrovanie nesmie byť vedené účelovo a možno aj manipulované.

(Status na FB 8. decembra 2022)

(Celkovo 184 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter