Karol Farkašovský: Dojemné ŠaŠkovanie značky SaS

Keby nám nebolo do plaču, tak by sme sa veru aj schuti zasmiali. Z politicky kaskadérskych kúskov verbálne „tvrdo opozičných“ SAS-károv normálnemu občanovi naskakuje husia koža.

Nie preto, že by obdivoval ich odvahu. „Obdivuhodná“ je ich politická slizkosť, strata pamäte, snaha masírovať verejnú mienku a vehementne sa dištancovať od vládnej koalície. Tá je zrazu najhoršia, neschopná, korupčná, odrazu stratila dôvod na existenciu a škodí celému Slovensku. A treba ju odvolať. Trvalo to síce dlho, ale nastalo osvietenie. Nie však odpustenie. Ale aspoň v tomto hodnotení máte úplnú pravdu.

Lenže milí SaS-kári – a k nim prebehnuvší a profitujúci utečenci z iných politických strán a straničiek – vy všetci do jedného ste nezmazateľnou súčasťou práve tejto vládnej koalície, ktorú teraz až neuveriteľne ukrutne kritizujete.

Všetci do jedného ste sa podieľali na koaličných kotrmelcoch, kotúľoch a atómovkách. Už sa nepamätáte? Takmer tri roky!

Teraz kydáte špinu do vlastného hniezda, v ktorom ste si spokojne hoveli dlhé roky. Krútili ste sa, lavírovali a tvárili ohromne tvrdo opozične. Ale iba ste šikovne klamali telom. Hovorili prázdne slová, ktoré nemali žiadnu váhu.

Chýbali skutky. A bez nich sa politika nedá robiť. Neboli ste schopní odvolať ani jedného ministra, neboli ste schopní prinútiť financmajstra Matoviča k nijakému ústupku, neboli ste schopní presadiť nič, čo by za vami zostalo. A keď to nazveme pravým menom – boli ste tak trochu opoziční v koalícii. Ale opoziční iba naoko, aby to nebolo príliš nebezpečné a nebolelo. Hoveli ste si v tom zvláštnom blaženom stave ako – trochu tehotní. Nechali ste si skákať po hlave. Takmer tri roky ste so sklopenými ušami znášali urážky, rozmary a ponižovanie od človeka, ktorý verejne a opakovane nazval vášho lídra idiotom. Boli ste poddajní a bez chrbtovej kosti. Tá pritom zvyčajne drží človeku i strane charakter.

No nevydalo. Skúšali ste to všelijako, ale vždy submisívne. Nepomohla ani pizza piecka.

Skrátka, boli ste súčasťou toho – čo minister zahraničných vecí Káčer nevedomky a neslušne, ale veľmi presne nazval – „mrdníkom“.

A túto pečať si aj pri svalnatých rečiach o odvolávaní neschopnej vlády ponesie SaS so sebou – a navždy.

(Status na FB 1. decembra 2022)

(Celkovo 114 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Karol Farkašovský: Dojemné ŠaŠkovanie značky SaS

  • 4. decembra 2022 at 8:42
    Permalink

    Komentár je veľmi výstižný. Hoci to nebolo jeho cieľom, považujem za potrebné upozorniť na dve veci, ktoré ostali bokom. Prvým je fatálny intelektuálny a emocionálny potenciál popredných „osobností“ SaS, vrátane ich Vodcu . Druhým je skutočnosť, že tieto vlastnosti neberie na vedomie nielen nemalá časť verejnosti, za každú cenu pravicovo orientovanej , ale podľa všetkého ani zatiaľ podľa prieskumov verejnej mienky najsilnejšia opozičná strana Hlas. Nedokážem si predstaviť, ako so SaS a s ďalšími dnešnými vládnymi stranami + PS, v ktorých možno nájdu útočisko viaceré „osobnosti“ zo strán takmer rozpadnutých, chce vytvárať koalíciu a funkčne a ľudsky znesiteľne s nimi „vládnuť“. Obávam sa, že to bude rovnaká cesta od krízy ku kríze a k ďalšiemu úpadku spoločnosti a štátu.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter