Roman Laml: Zvolený politik Fico vadí, nevolený manipulátor Vagovič nie

Fico je predsedom jedenej z relevantných politických strán a nechápem, prečo by spravodajská stanica verejnoprávnej televízie nemala vysielať jeho prejav, rovnako ako prejav napríklad Igora Matoviča, alebo kohokoľvek iného v podobnom politickom postavení.

Tu vôbec nie je podstatné, či sa niekomu Fico páči alebo nepáči, ale dôležité je to, že práve toto by mala televízia robiť. V texte sa píše: „Hodinový prejav odznel vo verejnoprávnej RTVS bez akéhokoľvek kontextu, vysvetlenia, či reakcií. Prečo RTVS v deň výročia víťazstva demokracie a slobody odvysielala prejav Fica zo snemu Smeru? Či to dnes rieši? Ako? Zatiaľ nikto z RTVS neodpovedal.“ Toto je názorný príklad doslova zvrhlého ponímania demokracie. Demokratické je to, čo sa mi páči! To si má občan robiť názor na politiku robiť len na základe politických komentárov redaktorov, ktorí mu odobria, čo je správne a čo nie?

Fico a Smer sú rovnako súčasťou demokratickej spoločnosti; rovnako ako každý iný. Žiadna Hlucháňová alebo Machaj nemajú právo rozhodovať za občana, ktorá politika je pre nich tá správna, ale majú povinnosť sprostredkovávať informácie z významných politických udalostí. Osobne budem len rád, keď podobné prenosy budú z rokovania každej parlamentnej politickej strany.

Fico, ako zvolený reprezentant časti občanov, má rozhodne väčšie právo byť súčasťou televízneho vysielania, ako napríklad manipulátor Vagovič, ktorý práve na výročie 17. novembra dostal ako darček vlastný program v RTVS. Toto považujem za skutočnú facku ideálom nielen 17. novembra, ale normálnosti!

(Status na FB 18. novembra 2022)

Citovaný článok si možno celý prečítať TU

(Celkovo 180 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter