ECHO ČITATEĽOV

LADISLAV HOHOŠ: Tá posledná veta komentára je pravdivá. Pokiaľ sú len tieto dve alternatívy, vojna bude pokračovať. Faktom je, že Putin nechce totálnu vojnu ani anektovať celú Ukrajinu, preto ŠVO, ale eskalácia nie je vylúčená, pokiaľ by zdržanlivosť Ruska mala znamenať prehru. USA zatiaľ držia červenú čiaru vyhnúť sa priamej zrážke s RF, eskalácia nie je vylúčená. V komentári ani slovo o Číne. Čínsky prezident po stretnutí s Bidenom potvrdil záujem na zmene pravidiel v medzinárodných vzťahoch (NWO). Ak to USA neprijmú a budú trvať na hegemónii, bude vojna. A pred inváziou 24. 2. Putin rokoval s prezidentom Si, zrejme sa obaja dohodli, že zmenu pravidiel si treba vynútiť. Či sa nám to páči alebo nie, dve superveľmoci sú ČĽR a USA, dohoda-nedohoda závisí od nich. Následky konfliktu dopadajú predovšetkým na RF a EÚ. A bude to EÚ, od ktorej budú USA okrem platby za predražené dodávky plynu očakávať, že bude financovať obnovu zdevastovanej časti Ukrajiny, ktorá nebude patriť do RF. Preto príprava lúpeže zmrazených fondov RF v západných bankách. Lenže RF a ČĽR, resp. BRICS+ tomu úspešne čelia prostredníctvom dedolarizácie.

V diskusii na FB (stránka Emil Polák) k článku Kto nesie zodpovednosť za eskaláciu a predlžovanie rusko-ukrajinského konfliktu?

* * *

VLADIMÍR MANDA: Edo Šebo sa podľa všetkého rozhodol obrátiť realitu z nôh na hlavu. Už v úvode príspevku obvinil Putina zo zodpovednosti za vojnu, pretože jej hlavnou príčinou je podľa autora Putinove ultimátum, ktorým požadoval od USA zastaviť približovanie sa NATO k jeho hraniciam. Dôsledok agresívnej politiky NATO vedenej USA, t.j. Putinove ultimátum prevrátil na príčinu vojnového konfliktu a vlastnú príčinu, t.j. rozširovanie NATO premenil na zábavku členských krajín NATO, ktorá sa USA nijako nedotýka. V danom prípade E. Šebo veľkodušne prehliadal zrejmý fakt, že NATO je od počiatku americkou vojenskou palicou, ktorou mláti svojich spojencov v Európe, aby realizovali politiku USA zameranú predovšetkým proti Rusku. Po takomto brilantnom úvode nasleduje jadro príspevku, ktorého hlavnou ideou je kritika a posmech z detinskej a naivnej politiky Putina, s akou vedie špeciálnu vojenskú operáciu. Je to vlastne Putin, ktorý svojou neschopnou politikou predlžuje vojnový konflikt. Zmysel jeho záverečnej frázy, že: „Putin si musí uvedomiť, že pre všetkých účastníkov vojny platí zásada: Víťazstvo, alebo medzinárodný tribunál!“ nie je celkom zrozumiteľný, ale celkom zjavne nie je platný. Po druhej svetovej vojne bol medzinárodný tribunál, medzinárodné právo premenené na nástroj víťaza, najmä keď ním boli USA. Ale nie je pravda, že porazení boli vždy postavení pred medzinárodný tribunál. Postavil niekto pred medzinárodný tribunál USA za prehranú vojnu vo Vietname, alebo za prehranú vojnu v Afganistane?

V diskusii na FB (stránka Slovo) k článku Kto nesie zodpovednosť za eskaláciu a predlžovanie rusko-ukrajinského konfliktu?

(Celkovo 78 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter